Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Έρχεται το νέο Ford Mondeo και θα είναι αποκλειστικά υβριδικό

23/10/2020

Τα υβριδικά Ford Mondeo κάνουν θραύση στην Ευρωπαϊκή αγορά, και η εταιρεία δίνει έμφαση στην υβριδική έκδοση με την μεγάλη εξοικονόμηση καυσίμου, καταργώντας τα μοντέλα βενζίνης.

Η Ευρώπη αποχαιρετά τις βενζινοκίνητες εκδοχές των Ford Mondeo, μιας και η εταιρεία παύει τη διάθεσή τους, έχοντας ως σκοπό την μεγαλύτερη προώθηση των πλήρως υβριδικών εκδόσεων.
Αυτή η απόφαση είναι αποτέλεσμα της αύξησης κατά 25% του μεριδίου πωλήσεων που κατείχαν τα υβριδικά Mondeo στην Ευρώπη το πρώτο επτάμηνο του 2020, σε σύγκριση με όλο το προηγούμενο έτος.
Αυτή τη στιγμή μάλιστα, οι πωλήσεις του Ford Mondeo Hybrid αποτελούν το 1/3 των συνολικών πωλήσεων του μοντέλου, ενώ άξιο αναφοράς είναι πως το εξηλεκτρισμένο οικογενειακό της Ford χαίρει ιδιαίτερα μεγάλης απήχησης στις αγορές της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιταλίας, όπου το 75% των ανθρώπων που αγόρασαν Mondeo, προτίμησαν το υβριδικό, κατά τους πρώτους 7 μήνες του τρέχοντος έτους.

Το Ford Mondeo Hybrid κινείται από ένα υβριδικό σύνολο το οποίο αποτελούν ένας δίλιτρος βενζινοκινητήρας που δουλεύει με κύκλο Atkinson – χαρίζοντάς του έτσι χαμηλότερη κατανάλωση σε σχέση με τον κύκλο Otto-  ο οποίος συνεργάζεται με έναν ηλεκτρικό κινητήρα που τροφοδοτείται από μπαταρία 1,4 kWh, χαρίζοντας έτσι στο αυτοκίνητο την συνδυαστική απόδοση των 187 ίππων, ενώ σαν βασική επιλογή υπάρχει ένα αυτόματο power-split κιβώτιο, το οποίο εξομοιώνει τις επιδόσεις των CVT σαζμάν.
 


Το αυτοκίνητο έχει σύστημα ανάκτησης ενέργειας πέδησης , και η εταιρεία δηλώνει πως ανακτάται μέχρι και το 90% της ενέργειας που προκαλείται από το φρενάρισμα και μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια που φορτίζει την μπαταρία, ενώ ο ηλεκτρικός κινητήρας είναι υπεύθυνος και για την εντελώς σιωπηλή start-stop λειτουργία του Mondeo Hybrid, κάτι το οποίο συμβάλλει και στην εξοικονόμηση καυσίμου αλλά και στη χαμηλότερη εκπομπή ρύπων.
 
Ο αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ, Πωλήσεων και Service της Ford Ευρώπης, κ. Roeland de Waard, δήλωσε τα ακόλουθα σχετικά με τα υβριδικά Ford Mondeo:
«Η στροφή προς την παραγωγή 100% πλήρως υβριδικών μοντέλων για τα βενζινοκίνητα Ford Mondeo είναι άλλο ένα μεγάλο βήμα προς το ταξίδι της ηλεκτροποίησης της Ford. Για όσους οδηγούν λιγότερο από 20.000 χιλιόμετρα το χρόνο το Mondeo Hybrid είναι μια σοφή επιλογή, αφού προσφέρει ένα ακόμα καλύτερο πακέτο από τα diesel  παράλληλα με την ηλεκτρική ενέργεια χωρίς το άγχος της επαναφόρτισης και της αυτονομίας».
Μιας και αναφερθήκαμε στα diesel, η εταιρεία θα συνεχίσει να προσφέρει στην Ευρώπη τα πετρελαιοκίνητα Mondeo που χρησιμοποιούν τους δίλιτρους EcoBlue κινητήρες απόδοσης 120 και 150 ίππων, ενώ το υβριδικό μοντέλο διατίθεται τόσο σε sedan όσο και σε wagon εκδοχή, με 3 πακέτα εξοπλισμού: Titanium, ST-Line και Vignale.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις