Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Γίγαντες των δρόμων: Τεράστια οχήματα ξηράς

20/4/2021

Επιβλητικά και τρομακτικά. Έτσι μπορούμε να περιγράψουμε τα ακόλουθα οχήματα, που αγγίζουν τα 225 μέτρα, τα 65.000 κυβικά ή που ξεπερνούν τους 14.000 τόνους. Ώρα να γνωρίσουμε ορισμένα από τα μεγαλύτερα οχήματα όλων των εποχών που μας προκαλούν δέος.

Η ζωή στις πόλεις και οι χωροταξικοί περιορισμοί μας έχουν κάνει να εκτιμούμε τα οχήματα που έχουν μικρές διαστάσεις και ευρύχωρο εσωτερικό. Δεν είναι τυχαίο που οι κατηγορίες των μικρών και supermini αυτοκινήτων είναι εξαιρετικά δημοφιλείς. Ποια είναι όμως τα πραγματικά ακραία μεγάλα οχήματα, που κάνουν τα αυτοκίνητα μεγάλης κατηγορίας να μοιάζουν λιλιπούτεια δίπλα τους; Σας παρουσιάζουμε ορισμένους Γολιάθ των δρόμων, καθώς και τέρατα εργοταξίων, που εντυπωσιάζουν με το μέγεθός τους.



Boeing 727 Jet Limo
Πολλές φορές βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το δίλημμα «ταξίδι με αυτοκίνητο ή αεροπλάνο». Το 2004, στην Guadalajara του Μεξικό, εμφανίστηκε αυτό το πρωτότυπο κατασκεύασμα, το οποίο συνδύαζε τα 2 προαναφερθέντα μεταφορικά μέσα, αφού ουσιαστικά ήταν μία άτρακτος από Boeing 727-24C με κομμένα φτερά και ουρά, τοποθετημένη επάνω σε πλαίσιο λεωφορείου Mercedes.
Το cockpit του αεροπλάνου διατηρήθηκε ατόφιο, με μόνη διαφορά ότι πλέον υπάρχει το τιμόνι του επίγειου οχήματος, και ο χώρος των επιβατών, ο οποίος φιλοξενεί έως και 40 άτομα, διαθέτει σαλόνι, πίστα για χορό, τηλεόραση, bar και τζάκι.

Το όχημα έχει μήκος 16 μέτρα και βάρος σχεδόν 11 τόνους, ενώ χρησιμοποιεί τον εργοστασιακό κινητήρα του λεωφορείου. Μπορεί να κυκλοφορήσει στο δρόμο, και χρησιμοποιείται από εταιρεία ενοικιάσεων λιμουζινών. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 200km/h, αριθμός που ακούγεται μεγάλος για λεωφορείο, αλλά μικρός για αεροπλάνο.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις