Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Η BMW προχωρά σε αύξηση των ηλεκτρικών της μοντέλων

30/12/2020

Η BMW επιταχύνει την πορεία της στην ηλεκτροκίνηση και θα αυξήσει τον αριθμό των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της. Στοχεύει αυτά να αποτελούν το 20% της γκάμας της εταιρείας, μέχρι το 2023.

Η BMW σκοπεύει να εξηλεκτρίσει τη γκάμα της, και θέλει τα ηλεκτρικά της μοντέλα να αποτελούν το 20% του συνόλου των αυτοκινήτων της  μέχρι το 2023, κάτι που θα αποτελέσει μεγάλη αύξηση σε σχέση με το 8% που είναι αυτή τη στιγμή.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW, κ. Oliver Zipse, δήλωσε τα ακόλουθα: «Αυξάνουμε σημαντικά τον αριθμό των ηλεκτροκίνητων μοντέλων μας. Στο διάστημα μεταξύ 2021-2023, θα κατασκευάσουμε 250.000 περισσότερα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα από αυτά που υπολογίζαμε αρχικά».
Ο κ. Zipse παραδέχτηκε πως προκειμένου η εταιρεία να πετύχει αυτό το στόχο, η υποδομή φόρτισης των αυτοκινήτων πρέπει να βελτιωθεί. Ανέφερε πως «θα πρέπει να τεθούν σε λειτουργία 15.000 ιδιωτικοί και 1.300 δημόσιοι σταθμοί φόρτισης, κάθε εβδομάδα, ξεκινώντας από σήμερα. Δυστυχώς, απέχουμε πολύ από αυτό».



Το σημαντικότερο EV μοντέλο της βαυαρικής φίρμας θα είναι το iX,  που θα κάνει το ντεμπούτο του το 2022. Το SUV μοντέλο, που το γνωρίσαμε ως iNext, θα έχει ανταγωνιστές τη Mercedes EQC και το Audi e-tron. Θα έχει παρόμοιες διαστάσεις με την X5 και θα διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 100kWh, η οποία θα χαρίζει στο όχημα αυτονομία μεγαλύτερη των 482 km σε κύκλο EPA. Το αυτοκίνητο θα έχει 2 ηλεκτρικά μοτέρ, που θα αποδίδουν συνδυαστικά 496 ίππους και θα κάνουν το SUV να πετυχαίνει χρόνο 0-100km/h σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα.

Εκτός αυτού, αναμένουμε και την BMW i4, η οποία θα είναι ένα sedan που θα τεθεί απέναντι από το Tesla Model 3, και στην κορυφαία έκδοσή της θα διαθέτει 523 άλογα.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις