Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

H Porsche Taycan καταρρίπτει Ρεκόρ Guinness driftάροντας

24/11/2020

Η Porsche Taycan είναι επισήμως το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έκανε μεγαλύτερο drift, αφού πήγαινε με το πλάι για σχεδόν μία ώρα! Πόσα χιλιόμετρα πιστεύετε ότι διένυσε έτσι;

Οι ηλεκτροκινητήρες φημίζονται για την μεγάλη και άμεση ροπή που διαθέτουν. Ειδικά όταν κινούν τους πίσω τροχούς, μπορούμε να πούμε πως εύκολα δημιουργούνται ιδέες που έχουν να κάνουν με οδήγηση με υπερστροφικές τάσεις.
Αυτή την ιδέα είχε και η Porsche, που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μια εργοστασιακή Taycan και να δει πόση ώρα μπορεί να πλαγιολισθίσει το ηλεκτρικό της μοντέλο, καταρρίπτοντας στην πορεία και το ρεκόρ Guinness για το μεγαλύτερο drift που έχει κάνει ηλεκτροκίνητο όχημα.

Η Porsche Taycan οδηγήθηκε από τον Dennis Retera στο skidpad (δηλαδή σε μια ολοστρόγγυλη, ασφάλτινη πίστα) μήκους 200m της εταιρείας στο Hockenheimring. To αυτοκίνητο έκανε 210 γύρους driftάροντας για 55 λεπτά, διανύοντας έτσι συνολική απόσταση 42,171 χιλιομέτρων μόνο «με το πλάι», έχοντας μέση ταχύτητα 46 km/h.
 


Ο Reverra παραδέχτηκε πως ήταν πολύ κουραστικό να διατηρεί συνεχόμενη πλαγιολίσθηση για σχεδόν 1 ώρα, και ενώ το skidpad ήταν διαρκώς βρεγμένο, το επίπεδο πρόσφυσης δεν ήταν παντού το ίδιο, κάνοντας την διαδικασία να απαιτεί υψηλή αυτοσυγκέντρωση από τον οδηγό.
Προκειμένου να είναι επίσημο το αποτέλεσμα, το αυτοκίνητο ελέγθηκε πριν και μετά την προσπάθεια, ενώ είχαν τοποθετηθεί πολλά μηχανήματα μέτρησης, από GPS έως αισθητήρες κλίσης και μοιρών, για να τεκμηριωθεί το ρεκόρ. Εκτός αυτού, στην οροφή της Porsche υπήρχε μία κάμερα που κατέγραφε τη διαδικασία.
 
Πλέον η Porsche Taycan είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που έχει καταφέρει να κάνει το μεγαλύτερο drift. Το ρεκόρ της μεγαλύτερης πλαγιολίσθησης γενικά, ανήκει στην BMW, χάρη στην M5 που το 2018 έκανε την ίδια διαδικασία για 8 ώρες χωρίς σταματημό, καλύπτοντας έτσι 374 χιλιόμετρα. Η M5 χρειάστηκε 5 ανεφοδιασμούς, οι οποίοι γίνονταν ενώ το αυτοκίνητο συνέχιζε να κινείται , μέσω μίας δεύτερης BMW που ερχόταν (επίσης driftάροντας) δίπλα και είχε άνθρωπο στο πίσω κάθισμα που γέμιζε το ρεζερβουάρ της πρώτης.



Σε περίπτωση που η Porsche επιχειρήσει να σπάσει και αυτό το ρεκόρ, φανταζόμαστε πως η διαδικασία θα είναι πιο εύκολη, αφού θεωρητικά θα χρειαστεί απλά ένας φορτιστής στη μέση, με την Taycan να έρχεται γύρω-γύρω.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις