Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η SEAT πρωτοπορεί στην ηλεκτροκίνηση!

8/10/2020

Η SEAT επενδύει στην ηλεκτροκίνηση, κάνοντας πρωτοποριακά βήματα ως προς τις μπαταρίες.

Προσηλωμένη σε αυτόν τον στόχο, η εταιρεία έχει ξεκινήσει να εργάζεται για το
μελλοντικό Test Center Energy (TCE), το νέο εργοστάσιο μπαταριών αυτοκινήτων, το οποίο θα συστεγάζεται με το εργοστάσιο της SEAT στο Martorell. Με επένδυση άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ, το νέο κέντρο θα αναπτύσσει και θα δοκιμάζει διάφορα ενεργειακά συστήματα για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα. Με δυνατότητα δοκιμών που μπορεί να φτάσει τα 1.3MW ταυτόχρονα, η εγκατάσταση αυτή προβλέπεται να γίνει ένα μοναδικό, πρωτοποριακό εργαστήριο ηλεκτρικών μπαταριών στην Ισπανία. Η κατασκευή του TCE περιλαμβάνεται στο επενδυτικό πλάνο των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ που ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία.
 
Το μελλοντικό κτίριο, του οποίου η κατασκευή θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021, θα έχει έκταση περίπου 1.500 τετραγωνικών μέτρων και θα περιλαμβάνει διαφορετικούς χώρους δοκιμών για μονάδες κυψελών με τεχνολογία ιόντων λιθίου, μπαταρίες μέσης και υψηλής τάσης καθώς και για διαφορετικούς φορτιστές που χρησιμοποιούνται σε ολόκληρη τη γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Υπάρχουν επίσης σχέδια για αρκετούς κλιματικούς θαλάμους που θα επιτρέπουν τη δοκιμή μπαταριών και μονάδων υπό ακραίες θερμικές συνθήκες, προσομοιώνοντας τα διαφορετικά περιβάλλοντα που μπορεί να βρεθεί ένα αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του. Επίσης θα διαθέτει ένα υψηλής τεχνολογίας εργαστήριο ηλεκτρονικών για τη σχεδίαση και τη δημιουργία πρωτοτύπων και interfaces συστημάτων δοκιμών.
 
Επιπλέον, θα δημιουργηθεί ένα εργαστήριο που θα σχεδιαστεί και θα εξοπλιστεί ειδικά για τη διεξαγωγή δοκιμών σε ηλεκτροκίνητα οχήματα, με δυνατότητα ταυτόχρονης δοκιμής έως και έξι αυτοκινήτων. Αυτός ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί για τη διεξαγωγή διαφόρων δοκιμών που σχετίζονται με την απόδοση του ενεργειακού συστήματος και τη λειτουργική τους ασφάλεια. Για το σκοπό αυτό, συστήματα τεχνητής όρασης θα ενσωματωθούν στα όργανα.
 
Σύμφωνα με τον SEAT Vice-president for R&D Werner Tietz, «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την έναρξη αυτού του project. H SEAT έχει δεσμευτεί για τον εξηλεκτρισμό της εταιρείας εδώ και χρόνια και η κατασκευή αυτού του μοναδικού νέου Test Centre Energy στην Ισπανία αποτελεί ένα σταθερό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτό το νέο εργαστήριο μπαταριών θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε τα ενεργειακά συστήματα των μελλοντικών υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία βιώσιμης ηλεκτροκινητικότητας».
 
Δέκα χρόνια έρευνας για μπαταρίες
Το νέο TCE θα ενταχθεί στο εργαστήριο μπαταριών χαμηλής, μεσαίας και υψηλής τάσης που κατασκευάστηκε από την εταιρεία το 2010. Κατά την τελευταία δεκαετία, η SEAT έχει πραγματοποιήσει εθνικά και διεθνή ερευνητικά projects και έχει διεξάγει περισσότερες από 2.000 δοκιμές. Η εγκατάσταση αυτή διαθέτει δύο κλιματικούς θαλάμους και ισχύ δοκιμής 200kW.

 
Εξηλεκτρίζοντας την SEAT
Η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται επί του παρόντος σε φάση μετασχηματισμού προς τον εξηλεκτρισμό της εταιρείας και των μαρκών της. Η SEAT και η CUPRA πρόκειται να λανσάρουν πέντε νέα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα το 2020 και το 2021. Η οικογένεια Leon θα διαθέτει plug-in υβριδικά ηλεκτρικά μοντέλα με την επωνυμία SEAT και CUPRA, κατασκευασμένα στο Martorell. Το SEAT Tarraco θα διαθέτει έκδοση PHEV και το CUPRA Formentor, το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε για τη μάρκα CUPRA, θα διαθέτει επίσης στη γκάμα του plug-in υβριδικές ηλεκτρικές εκδόσεις που θα κατασκευάζονται στο Martorell. Επιπλέον, το CUPRA el-Born θα προστεθεί στο SEAT Mii Electric ως το δεύτερο ηλεκτρικό όχημα της εταιρείας.
Το νέο Test Center Energy παρέχει στην εταιρεία δικό της εργαστήριο για τη δοκιμή των μπαταριών του μέλλοντος.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις