Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η επόμενη μέρα της Honda

29/4/2021

Ο Toshihiro Mibe, President & Representative Director, Honda Motor Co., Ltd. έκανε ενδιαφέρουσες δηλώσεις στο πλαίσιο της εναρκτήριας συνέντευξης τύπου. Ακολουθεί συνοπτική παρουσίαση των δηλώσεων.

Η Honda είναι μία εταιρεία κινητικότητας με ευρεία γκάμα προϊόντων, τα οποία συνολικά την αναδεικνύουν στον παγκοσμίως μεγαλύτερο κατασκευαστή μονάδων ισχύος. Από τότε που ιδρύθηκε και μέσω της ευρείας ποικιλίας μονάδων ισχύος, η Honda ανέκαθεν  συνέβαλε στην πρόοδο της κινητικότητας και της καθημερινότητας των ανθρώπων, παρέχοντάς την απαραίτητη "δύναμη" για δράση.

Με το να γινόμαστε η κινητήρια "δύναμη" για όσους επιδιώκουν να πετυχαίνουν πράγματα μέσα από δικές τους πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένων και όσων επιχειρούν να επιφέρουν αλλαγές στην κοινωνία μας και άλλων που αγωνίζονται να βελτιώσουν τις συνθήκες της καθημερινότητας, βοηθάμε τους ανθρώπους να επεκτείνουν τις δυνατότητές τους. 
                               
Τι θέλει να πετύχει η Honda. Ποιος είναι ο προσανατολισμός των πρωτοβουλιών της.
Η Honda θα εργαστεί διεξοδικά προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις σε θέματα περιβάλλοντος και ασφάλειας. Συγχρόνως, για το μέλλον, η Honda θα αγωνιστεί να οδηγήσει τις εξελίξεις που θα συντελεστούν στους τομείς της κινητικότητας, των μονάδων ισχύος, της ενέργειας και της ρομποτικής. Επιπλέον, προκειμένου να έχουμε μία σταθερή βάση κατά την επιδίωξη των στόχων μας για το περιβάλλον και την ασφάλεια, θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο της "σταθεροποίησης των υφιστάμενων δραστηριοτήτων μας".

Περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες
Η Honda θα επιδιώξει την επίτευξη της ουδετερότητας άνθρακα για όλα τα προϊόντα και τις εταιρικές δραστηριότητες στις οποίες εμπλέκεται μέχρι το 2050. Στοχεύοντας στις "μηδενικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις" όχι μόνο για τα προϊόντα αυτά καθαυτά αλλά και για ολόκληρο τον προϊοντικό κύκλο ζωής, συμπεριλαμβανομένων των εταιρικών δραστηριοτήτων, η Honda θα επικεντρωθεί στους παρακάτω τομείς ως τους "τρεις πυλώνες" των πρωτοβουλιών μας:
- Ανθρακική ουδετερότητα
- Καθαρή ενέργεια
- Ανακύκλωση πόρων

Εξηλεκτρισμός οχημάτων
Για να πετύχει τον στόχο ουδετερότητας άνθρακα σε βάση "tank-to-wheel", που αποτελεί το όνειρο κάθε κατασκευαστή αυτοκινήτων, η Honda θα προσπαθήσει να αυξήσει την αναλογία πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων (EVs) και ηλεκτρικών οχημάτων κυψελών καυσίμου (FCVs) στις συνολικές πωλήσεις της σε όλες τις μεγάλες αγορές ηλεκτροκίνησης στο 40% μέχρι το 2030, στο 80% μέχρι το 2035, και στο 100% σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2040.

Κυψέλη Καυσίμου
Η δημοτικότητα του υδρογόνου ως ανανεώσιμης πηγής ενέργειας αναμένεται να αυξηθεί. Η Honda έχει μακρά ιστορία στην έρευνα, εξέλιξη και εμπορευματοποίηση τεχνολογιών FC. Συνεχίζοντας συνεργασία με τη GM, η Honda θα επιδιώξει να μειώσει τα κόστη και να υλοποιήσει μία "κοινωνία υδρογόνου" επεκτείνοντας τη γκάμα των FCVs και συγχρόνως χρησιμοποιώντας συστήματα FC για μεγάλο εύρος εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων επαγγελματικών trucks και στατικών και φορητών μονάδων ισχύος.

Πρωτοβουλίες Έρευνας & Ανάπτυξης
Για να μπορέσει η Honda να συνεχίσει με επιτυχημένες πρωτοβουλίες που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια, είναι απαραίτητο για όλους εμάς να επενδύσουμε δυναμικά στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης (R&D). Επομένως, ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις των εσόδων μας από τις πωλήσεις, η Honda θα επενδύσει συνολικά περίπου 5 τρις yen ως δαπάνες R&D τα επόμενα έξι χρόνια.
Στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος και της τεχνογνωσίας που απαιτούνται για την περαιτέρω ανάπτυξη των απαραίτητων ψηφιακών τεχνολογιών, θα λάβουμε τα απαιτούμενα μέτρα, όπως η σύναψη συμμαχιών, το ταχύτερο δυνατόν.
Επιπλέον, θα λάβουμε επίσης ενεργά μέτρα για το ‘χτίσιμο' μιας ισχυρής αξιακής αλυσίδας εξηλεκτρισμού.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις