Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Hyundai Santa Cruz: Πρεμιέρα για το κορεάτικο pick-up

16/4/2021

Ακολουθώντας τη σχεδιαστική φιλοσοφία που είδαμε πρόσφατα στο Hyundai Tucson, οι Κορεάτες προχώρησαν στην αποκάλυψη του νέου Santa Cruz, το οποίο συνδυάζει πολυτέλεια από SUV και πρακτικότητα από pick-up. Το αποτέλεσμα; Μοναδικό!

Στην προσπάθειά της να συνδυάσει πολυτέλεια, πρακτικότητα και κορυφαία άνεση, η Hyundai προχώρησε στη δημιουργία ενός «Sport Adventure Vehicle», όπως θα αποκαλεί πλέον το νέο Santa Cruz.

Το νέο μοντέλο ακολουθεί τη φιλοσοφία του πρόσφατα λανσαρισμένου Tucson, με την εμπρός μάσκα να ενσωματώνει τα LED φωτιστικά σώματα, ενώ το μήκος των σχεδόν 5 μέτρων και οι τεράστιες ζάντες 20 ιντσών δημιουργούν ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ο χώρος φόρτωσης αγγίζει σε μήκος τα 1,323 μέτρα και εκτοξεύει την πρακτικότητα, ενώ οι πλαστικές επενδύσεις στο κάτω μέρος του αμαξώματος προσφέρουν μία επιπλέον προστασία σε «off-road» διαδρομές.



Από το εσωτερικό εννοείται ότι δεν απουσιάζει καμία σύγχρονη άνεση, με την κεντρική κονσόλα να ενσωματώνει μία οθόνη αφής μεγέθους 10 ιντσών που ενσωματώνει Apple CarPlay και Android Auto για ενημέρωση και ψυχαγωγία. Πίσω από το τιμόνι υπάρχει άλλη μία οθόνη ίδιων διαστάσεων σε ρόλο ψηφιακού πίνακα οργάνων, ενώ δεν απουσιάζει το «premium» ηχοσύστημα της Bose με 10 ηχεία.



Σε επίπεδο κινητήρων, υπάρχουν δύο επιλογές βενζίνης. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε ένα ατμοσφαιρικό μοτέρ 2,5 λτ., το οποίο αποδίδει περίπου 190 ίππους, ενώ η ισχυρότερη επιλογή είναι υπερτροφοδοτούμενη ίδιας χωρητικότητας και η ισχύς φτάνει τους 275 ίππους. Σε κάθε περίπτωση η κίνηση περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Στην πρώτη περίπτωση η ικανότητα ρυμούλκησης αγγίζει τα 1.588 κιλά, ενώ στην δεύτερη εκτοξεύεται στα 2.268.



Η γραμμή παραγωγής του νέου Hyundai Santa Cruz θα βρίσκεται σε εργοστάσιο στο Montgomery της Αλαμπάμα, ενώ οι πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού εντός των επόμενων μηνών. Για την ώρα δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση ως προς τη διάθεση του μοντέλου στην Ευρώπη. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις