Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Γιατί δεν είναι για όλους;

Διαβάστηκε από 9341 αναγνώστες - 5/4/2021

Μπορεί να ακούγεται θετικό το γεγονός ότι ο κινητήρας του Mazda RX-8 είναι ισχυρός, υψηλόστροφος και η χωρητικότητα του μόλις 1,3 λτ. (με ότι αυτό συνεπάγεται), αλλά η πραγματικότητα δεν είναι όπως φαίνεται. Πρόκειται για έναν κινητήρα που απαιτεί ιδιαίτερη συντήρηση ώστε να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση. Για παράδειγμα, όπως αναφέρει και η Mazda στο εγχειρίδιο χρήσης, ο κινητήρας πρέπει να «ζεσταίνεται» ομαλά κατά την εκκίνησης, αλλά και να «κρυώνει» πριν το σβήσιμο.

Επιπλέον, η λίπανση του απαιτεί επίσης μεγάλη προσοχή, αφού είναι σχεδιασμένος ώστε να καταναλώνει λάδι και η Mazda τονίζει ότι πρέπει να γίνεται έλεγχος κάθε δύο γεμίσματα και αντικατάσταση κάθε 5.000 χλμ. Επιπλέον, ένα ακόμη στοιχείο που τον καθιστά ιδιαίτερο σαν κινητήρα είναι το γεγονός ότι απαγορεύεται να τον σβήνουμε πριν έρθει σε θερμοκρασία λειτουργίας. Τέλος, η κατανάλωση αποτελεί ασφαλώς τον σημαντικότερο λόγω για μείνει κάποιος μακριά από το κατά τα άλλα εξαιρετικό Mazda RX-8, αφού σε μεικτή χρήση κυμαίνεται περίπου στα 15 λτ./100 χλμ.
 


Πέρα από τις ιδιαιτερότητές του και την αυξημένη κατανάλωση, ο Renesis είναι ένας εξαιρετικός κινητήρας. Αρχικά, το μέγεθος του προσφέρει κορυφαία κατανομή του βάρους καθιστώντας το Mazda RX-8 κορυφαίο σε επίπεδο δυναμικής συμπεριφοράς. Επιπλέον πρόκειται για έναν ιδιαίτερα γραμμικό κινητήρα που είναι «γεννημένος» για να λειτουργεί σε υψηλές  στροφές, εκεί αποδίδει τα μέγιστα και εντυπωσιάζει με τον ήχο του. 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει