Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Με Amazon Alexa και φωνητικές εντολές το νέο Fiat 500!

30/12/2020

Το νέο ηλεκτρικό Fiat 500 θα δέχεται φωνητικές εντολές από τον οδηγό του, αφού πλέον θα έχει ενσωματωμένη την υπηρεσία Amazon Alexa. Εκτός από τις ρυθμίσεις στο αυτοκίνητο, οι κάτοχοι θα μπορούν να ελέγχουν και smart συσκευές στο σπίτι τους, μέσα από το εσωτερικό του Fiat.

Ο όμιλος Fiat Chrysler Automobiles επισύναψε στρατηγική συνεργασία με την Amazon, και θα εξοπλίζει το νέο Fiat 500 με την υπηρεσία Alexa.
Όσοι διαθέτουν αυτό το σύστημα στα αυτοκίνητά τους, θα μπορούν να δίνουν φωνητικές εντολές για λειτουργίες όπως επιλογή μουσικής, κλείδωμα και ξεκλείδωμα των θυρών, και κατάσταση μπαταρίας. Εκτός αυτού, οι κάτοχοι θα μπορούν να ελέγχουν smart συσκευές που έχουν στο σπίτι τους.

Ο Αντιπρόεδρος του Alexa Automotive της Amazon , Ned Curic, ανέφερε πως «το νέο Fiat 500 είναι απλό και ενστικτώδες, και το κερασάκι στην τούρτα είναι ο ενσωματωμένος "εικονικός" βοηθός, ο οποίος θα εκτελεί εντολές εντός του αυτοκινήτου».
Ο οδηγός, απλά λέγοντας «Hey Fiat», θα μπορεί να επικοινωνεί σε πραγματικό χρόνο με συστήματα αυτοματισμού σπιτιού, να αλλάζει μουσική, και γενικότερα να είναι συνδεδεμένος και να οδηγεί με ασφάλεια.
Η ενσωμάτωση της Alexa θα είναι μέρος της υπηρεσίας Uconnect, και θα διατίθεται αρχικά στα μοντέλα της Ιταλίας, ενώ μέσα στο 2021 θα εξοπλίζει σταδιακά και τα αυτοκίνητα άλλων ευρωπαϊκών χωρών.



Υπενθυμίζουμε πως το νέο Fiat 500 είναι αμιγώς ηλεκτρικό, και διαθέτει ανανεωμένο σχεδιασμό. Η βασική έκδοση έχει κινητήρα που αποδίδει 94 ίππους και χρειάζεται 9,5 δευτερόλεπτα για το χρόνο 0-100km/h, με τελική ταχύτητα τα 135km/h. Η μπαταρία είναι χωρητικότητας 24kWh και η αυτονομία της αγγίζει τα 185km σε κύκλο WLTP.

Υπάρχει και πιο ισχυρή έκδοση, με κινητήρα 120 PS και μεγαλύτερη μπαταρία 42kWh, η οποία κάνει το sprint 0-100km/h σε 9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα είναι 150km/h. Εκτός αυτού, η μεγαλύτερη μπαταρία μεταφράζεται σε αυτονομία 320km με μία φόρτιση.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις