Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Mitsubishi: H θρυλική Ralliart αναβιώνει

12/5/2021

Μας έχει χαρίσει θρύλους σαν το Mitsubishi Lancer Evolution Tommi Makinen, έχει γράψει τη δική της ιστορία στις ειδικές διαδρομές και πλέον ήρθε η ώρα να αναβιώσει. Η ώρα της μεγάλης επιστροφή για το τμήμα «Ralliart» έχει ήδη ξεκινήσει

Σχεδόν μία δεκαετία μετά την κατάργησή του, το «σκληροπυρηνικό» τμήμα της Mitsubishi επιστρέφει την ενεργό δράση. Πρόκειται για την Ralliart, η οποία έμεινε στην ιστορία από τις αγωνιστικές επιτυχίες σε ειδικές διαδρομές, αλλά και από την συμμετοχή της σε project που λατρεύτηκαν, με το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα να είναι ασφαλώς το Mitsubishi Lancer Evolution Tommi Makinen.

H ιστορία της Ralliart ξεκίνησε πίσω στο 1983, αλλά το 2010 σταμάτησε να υφίσταται ως αγωνιστικό τμήμα και περιορίστηκε αποκλειστικά στην πώληση εξατομικευμένων ανταλλακτικών. Πλέον, όμως, είναι επίσημο ότι μετά από 11 ολόκληρα χρόνια η Ralliart επιστρέφει ώστε να δώσει τη δική της «νότα» στα μοντέλα της Mitsubishi. Ασφαλώς δεν θα πρέπει να αρχίσουμε να φανταζόμαστε ότι θα έρθουν ειδικές εκδόσεις Mitsubishi Lancer Evolution, αφού όλα δείχνουν ότι το συγκεκριμένο τμήμα θα περιοριστεί στην αισθητική ανανέωση ήδη υπαρχόντων μοντέλων.



Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η αρχή θα γίνει από μία ειδική έκδοση του επαγγελματικού pick-up της εταιρείας. Πρόκειται για το Mitsubishi L200, το οποίο αποτυπώνεται και στην πρώτη επίσημη φωτογραφία σχετικά με την εν λόγω αναβίωση. Ασφαλώς το λογότυπο θα παραμείνει ως είχε, με το πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα να το στολίζουν.

Τέλος, όπως επιβεβαίωσε και ο CEO της Mitsubishi, Takao Kato, η Ralliart θα ξεκινήσει λανσάροντας ανταλλακτικά και αξεσουάρ, ενώ αργότερα θα επιστρέψει και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις