Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Οι «βαυαροί» ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με την Drone Racing League.

Επενδύει στον χώρο των drone η BMW

19/3/2018

Εκτός από την περεταίρω ανάπτυξη των αυτοκινήτων της, η BMW, ασχολείται με ένα ακόμα κλάδο και συγκεκριμένα αυτόν των drone, τα οποία μπαίνουν όλα και περισσότερο στη ζωή μας.

Οι «βαυαροί» ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με την Drone Racing League, (DRL), προσφέροντας στο πρωτάθλημα ταχύτητας για τα drone την εμπειρία τους αρχικά σε τεχνική βάση, αλλά και επιτρέποντας την είσοδο στο χώρο όπου πραγματοποιούνται τα αεροδυναμικά τεστ στο κέντρο δοκιμών της φίρμας, όπου και θα πραγματοποιηθούν κάποια events.
 
Μέσω αυτή της συνεργασίας με το πρωτάθλημα drone, η μάρκα αναφέρει πως θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη ανάπτυξη των επόμενων αγωνιστικών μοντέλων, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της BMW International, Jörg Reimann, ο οποίος δήλωσε: «Οι αγώνες Drone είναι ένας πολύ ανταγωνιστικός τύπος αγώνων, ο οποίος χαρακτηρίζεται από την αλληλεπίδραση υλικού εξαιρετικά υψηλής απόδοσης και ψηφιακής τεχνολογίας. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα περιβάλλον στο οποίο η BMW έχει αναλάβει μια πρωτοποριακή θέση για πολλά χρόνια. Ανυπομονούμε πολύ για αυτή τη συνεργασία και τα νέα σχήματα εκδηλώσεων που θα αναπτύξουμε μαζί με τους εταίρους μας».
 
Από τη μεριά της η ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της DRL, Nicholas Horbaczewski ανέφερε: «Ανυπομονούμε να φέρουμε το φουτουριστικό άθλημα των αγώνων drone στη BMW Welt και να δοκιμάσουμε την τεχνολογία μας γράφοντας ιστορία με τη BMW».
 
Μπορεί στη χώρα μας να μην είναι ανεπτυγμένοι τέτοιου τύπου αγώνες, ωστόσο σε αρκετές χώρες του κόσμους το συγκεκριμένο αγώνισμα έχει κερδίσει αρκετούς οπαδούς τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει υπογράψει συμβόλαιο και με το τηλεοπτικό δίκτυο ESPN.
 
Τέλος, ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το ρεκόρ ταχύτητας στα drone είναι περίπου στα 262 χλμ./ώρα, ζυγίζοντας μόλις 800 γραμμάρια.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις