Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Νέο ρεκόρ: Ιδού το ακριβότερο Mitsubishi Tommi Makinen

6/5/2021

Η ίδια η Mitsubishi του Ηνωμένου Βασίλειου ήταν αυτή που κατάφερε να πουλήσει σε τιμή «έκπληξη» το εικονιζόμενο Lancer Evolution Tommi Makinen. Δείτε ποια ήταν η τελική τιμή κατά τη δημοπρασία του συγκεκριμένου μοντέλου.

Έχει περάσει μικρό διάστημα από τότε που σας είχαμε ενημερώσει σχετικά με μία μεγάλη δημοπρασία της Mitsubishi Ην. Βασιλείου και πλέον είναι επίσημο ότι ένα από τα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν έχει κάνει νέο ρεκόρ. Ασφαλώς αναφερόμαστε στο εικονιζόμενο Mitsibishi Lancer Evolution Tommi Makinen. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή!

Πριν από περίπου δύο μήνες, λοιπόν, η συγκεκριμένη αντιπροσωπεία αποφάσισε να προχωρήσει στην πώληση μίας συλλογής ιστορικών και όχι μόνο αυτοκινήτων. Ανάμεσα στα 15 οχήματα κάθε κατηγορίας, υπήρχε και ένα «Tommi Makinen» του οποίου η κατάσταση ήταν κυριολεκτικά απίστευτη. Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο, αφού έγινε μία σειρά από «κτυπήματα» που το έκαναν να ξεπεράσει το ρεκόρ του 2017.



Πιο συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο που βλέπετε πωλήθηκε έναντι του ποσού των 115.430 ευρώ με αποτέλεσμα να γίνει το ακριβότερο Lancer Tommi Makinen, αφήνοντας πίσω του το ρεκόρ των 114.000 ευρώ που έγινε προ διετίας. Κάπου εδώ αξίζει να τονίσουμε ότι στο σύνολό τους, τα 15 εκθέματα απέσπασαν ένα ποσό της τάξης του μισού εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι το Mitsubishi Lancer Evolution Tommi Makinen Edition παρουσιάστηκε το 1999, λίγο καιρό μετά την κατάκτηση του τέταρτου πρωταθλήματος οδηγών του Tommi Makinen στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ.



Η ειδική έκδοση προσφέρθηκε σε μόλις 2.500 αντίτυπα και κάτω από το καπό βρίσκεται ένα τετρακύλινδρο μοτέρ με δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους. Αποδίδει 280 ίππους και η ροπή φτάνει τα 373 Nm στις 3.000 σ.α.λ., με αποτέλεσμα το αμάξωμα των περίπου 1.360 κιλών να επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5 δλ. και η τελική ταχύτητα τα 240 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις