Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Νέο σήμα θα έχουν τα μοντέλα επιδόσεων της Renault

20/10/2020

Η Renault ετοιμάζεται να δημιουργήσει τα μοντέλα επιδόσεων του μέλλοντος τα οποία ωστόσο δεν θα έχουν το κλασικό λογότυπο σε σχήμα διαμαντιού αλλά το σήμα της συνεργαζόμενης Alpine!

Η Renault έχει ζεστάνει τις μηχανές της και ψάχνει συνεχώς τρόπους να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο στην πίτα της αγοράς. Μετά από την κυκλοφορία του νέου Twingo Electric, ο γαλλικός όμιλος θέλει να φέρει διαφορετική αύρα και στα προσεχή μοντέλα επιδόσεων, αποφασίζοντας για τον λόγο αυτό την καθιέρωση διαφορετικού σήματος, εκείνου της συνεργαζόμενης Alpine!
 
Το brand της Alpine είναι μέρος ενός φιλόδοξου σχεδίου της Renault και του νέου CEO Luca de Meo. Ο ίδιος ήταν που είχε δηλώσει ότι η Alpine μπορεί να γίνει... μικρή Ferrari και για να ισχυροποιήσει τα λεγόμενά του εισήγαγε στο πρωτάθλημα F1 της επόμενης χρονιάς την  Alpine F1 Team, με οδηγούς τον άλλοτε παγκόσμιο πρωταθλητή Φερνάντο Αλόνσο και τον Εστεμπάν Οκόν. Η συνεχής επένδυση στο λογότυπο της Alpine, λοιπόν, θα επεκταθεί και στην αξιοποίηση του σήματος στα επόμενα μοντέλα επιδόσεων της Renault.
 
«Όπως έκανα με την Cupra, θα βρω σημείο επαφής μεταξύ της μάρκας Alpine και ορισμένων μοντέλων της Renault. Πρέπει να διατηρήσουμε την αξιοπιστία μας στο ζήτημα αυτό, οπότε δεν θα το κάνω με τα μοντέλα Kangoo ή την Espace. Θα το επιχειρήσω με αυτοκίνητα που ταιριάζουν» είπε χαρακτηριστικά το πρώην αφεντικό της SEAT για τα project του παρελθόντος ανάμεσα σε SEAT και Cupra στα οποία έχει τεράστια εμπειρία.



Παράλληλα, ο De Meo έδωσε με τα λεγόμενά του τροφή σε νέα σενάρια όσον αφορά το επόμενης γενιάς Clio το οποίο αυτή την στιγμή δεν έχει έκδοση με sport στοιχείο, δεν αποκλείεται όμως στο μέλλον να «διανθίσει» το προφίλ του. Αντίστοιχο «πείραμα» μπορεί να πραγματοποιηθεί με δείγμα το Renault Captur, σε μία προσπάθεια ανταγωνισμού του μοντέλου Ford Puma ST.

Εξίσου ενδιαφέροντα ήταν τα συμπεράσματα και για το Alpine A110, το οποίο ενδέχεται στο μέλλον να αποκτήσει ιδιαίτερη… σύνδεση με την ηλεκτροκίνηση και να λειτουργήσει μία ακόμη ελκυστική βιτρίνα για την Renault.

«Σίγουρα, η Alpine έχει μέλλον. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά έχουμε πολύ ισχυρή πρώτη ύλη. Πρέπει να σταματήσουμε τη νοσταλγία και να χρησιμοποιήσουμε το σήμα της ως ευκαιρία να προβάλλουμε τους εαυτούς μας στο μέλλον, όσον αφορά τη τεχνολογία, τις επιδόσεις, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα» δηλώνει ο De Meo και άπαντες περιμένουμε επί χάρτου όσα έχει οραματίζεται.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις