Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Nissan: «Καλπάζουν» τα SUV της

12/2/2021

Πρόσφατα η Nissan στην Μεγάλη Βρετανία πώλησε το εκατομμυριοστό crossover της στο Ηνωμένο Βασίλειο, ούσα η πρώτη μάρκα αυτοκινήτων που πέτυχε αυτό το σημαντικό ορόσημο.

Οι σωρευτικές  πωλήσεις και των δύο γενεών των Qashqai, Juke, αλλά και της τρέχουσας γενιάς του  X-Trail, έδωσαν στη Nissan αυτή την σημαντική επιτυχία. Για την περίσταση, η Nissan "έντυσε" με πλατινένιο χρώμα τα πέντε μοντέλα που συνέβαλαν  στην επίτευξη αυτού του αποτελέσματος, ως μια παραλλαγή του τρόπου βράβευσης με τον πλατινένιο δίσκο,  που παραδοσιακά αποδίδεται σε μουσικούς καλλιτέχνες που επιτυγχάνουν ένα εκατομμύριο πωλήσεις του άλμπουμ ή του single τους.

Από το 2007 που το Nissan Qashqai δημιούργησε την κατηγορία crossover και αντίστοιχα το Juke αυτή των  compact crossovers το 2010, η Nissan ηγείται των πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Andrew Humberstone, Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan Motor (GB) Ltd., σχολίασε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που φτάσαμε σε αυτό το πρωτοφανές ορόσημο πωλήσεων και θέλουμε να εκφράσουμε ειλικρινά την ευγνωμοσύνη μας προς τους πελάτες μας για την εμπιστοσύνη και την πίστη τους,  στην ποιότητα των οχημάτων της Nissan.

Από το ένα εκατομμύριο crossovers της Nissan που πωλήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 93% κατασκευάστηκε  στο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Sunderland, στη Βορειοανατολική Αγγλία. Το  Sunderland κατασκευάζει  crossovers για τη Nissan από το Δεκέμβριο του 2006, όταν η πρώτη γενιά του Qashqai βγήκε από την γραμμή παραγωγής. Η παραγωγή του Juke ξεκίνησε το 2010, με τις δεύτερες γενιές του Qashqai και του Juke, να ακολουθούν  το 2014 και το 2019 αντίστοιχα. Η τρέχουσα γενιά του X-Trail παράγεται στο εργοστάσιο της Nissan στο Kyushu της  Ιαπωνίας  από το 2014 και αντιπροσωπεύει το 7% των πωλήσεων ενός εκατομμυρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.



Και οι δύο γενιές των Qashqai και Juke σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Qashqai είναι το  όχημα με τον περισσότερο όγκο παραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο,  με πάνω από τρία εκατομμύρια αυτοκίνητα να έχουν κατασκευαστεί  στο Sunderland.

Παράλληλα, το εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, με ένα στα τρία βρετανικά αυτοκίνητα να εξέρχονται από τις γραμμές παραγωγής του, καθιστώντας την Nissan τον μεγαλύτερο κατασκευαστή αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα crossovers αποτελούν σημαντικό κομμάτι της Nissan και θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην γκάμα των μοντέλων της, στο  πλαίσιο του επιχειρηματικού σχεδίου Nissan NEXT.

Στην Ελλάδα, το Qashqai  καταρρίπτει το ένα ρεκόρ πωλήσεων μετά το άλλο, κατακτώντας και το 2020 την πρώτη θέση στις πωλήσεις της κατηγορίας C-SUV. Παράλληλα, η Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας με την Nissan International S.A., έχοντας καταγράψει σχεδόν  640.000 πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στο ενεργητικό της. Με ένα άρτιο δίκτυο εξουσιοδοτημένων εμπόρων – συνεργατών σε όλη την Ελλάδα, με μια δυναμική επικοινωνία και εμπορική πολιτική που εφαρμόζει, όπως και με το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης πριν αλλά και μετά την πώληση, η Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε, έχει επιτύχει μια εξαιρετικά μεγάλη αναγνωρισιμότητα της Nissan, στις συνειδήσεις των ελλήνων καταναλωτών.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις