Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Πατέντα της Genesis αναγνωρίζει αποτυπώματα και την αναπνοή βρεφών

30/11/2020

Μία νέα τεχνολογία που θα αναγνωρίζει δακτυλικά αποτυπώματα, ανιχνεύοντας ακόμη και την αναπνοή των βρεφών στα πίσω καθίσματα, λανσάρει η Genesis.

Πριν από περίπου τρία χρόνια, τον Μάρτιο του 2018, η Bentley παρουσίασε έναν σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων που ήταν τοποθετημένος στην κεντρική κονσόλα του Bentayga. Παρόλο που μπορεί να ακούγεται ως μία αδιάφορη πατέντα, στην πραγματικότητα έχει ουσιαστική χρήση, ο συγκεκριμένος σαρωτής μπορεί να ενσωματωθεί σε διάφορους αποθηκευτικούς χώρους στο αυτοκίνητο, προστατεύοντας πολύτιμα προσωπικά μας αντικείμενα.
 
Αργότερα μέσα στο 2018, η Hyundai εξέλιξε ακλόμη περισσότερο τους σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων και τους τοποθέτησε στο Santa Fe ως εξοπλισμό για να ανοίξει η πόρτα αλλά και να τεθεί σε κίνηση το SUV. Πλέον, το Νοέμβριο του 2020, η μάρκα πολυτελείας της Hyundai, Genesis, έκανε άλματα προόδου στην συγκεκριμένη τεχνολογία και παρουσιάζει μία βελτιωμένη εκδοχή της.
 
Ο σαρωτής που βρίσκεται στο εσωτερικό του GV70, κάτω από το κουμπί start/stop του κινητήρα, διευκολύνει τις ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω του Genesis CarPay χωρίς να χρειάζεται εισαγάγε τον τυπικό εξαψήφιο κωδικό πρόσβασης. Για όσους δεν γνωρίζουν το Genesis CarPay που ρωτάτε πρόκειται για μία υπηρεσία που επιτρέπει στον οδηγό να πληρώνει για καύσιμα και parking μέσω του infotainment system.


 
Στο GV70, ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων συνδέεται με τις προκαθορισμένες επιλογές που έχει ορίσει ο κάθε οδηγός, οπότε μέσω αυτού μπορεί να ρυθμιστεί το κάθισμα, να επιλεγεί συγκεκριμένη ένταση στο ηχείο, να λειτουργεί σε στάνταρ θερμοκρασία ο κλιματισμός. Όπως ίσχυε στην κινεζική έκδοση του Santa Fe, ο κινητήρας του πολυτελούς SUV μπορεί να ξεκινήσει χρησιμοποιώντας απλά το δακτυλικό αποτύπωμα. Το άνοιγμα στις πόρτες μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως μέσω μιας εφαρμογής smartphone αν δεν θελήσετε να χρησιμοποιήσετε την παραδοσιακή μέθοδο του κλειδιού. Η παραπάνω τεχνολογία λειτουργεί κατά την διάρκεια Valet mode, οπότε προσωπικές πληροφορίες όπως η διεύθυνση σπιτιού και ο τηλεφωνικός κατάλογος δεν εμφανίζονται στην οθόνη του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.
 
Την ίδια στιγμή, η Genesis εξελίσσει για λογαριασμό του GV70 το σύστημα ανίχνευσης των πίσω καθισμάτων (rear-seat rimender). Στην οροφή είναι τοποθετημένος ένας αισθητήρας ραντάρ τόσο ακριβής, που όχι μόνο ανιχνεύει την κίνηση ενός ποδιού ή χεριού, αλλά μπορεί να «πιάσει» ακόμη και τις λεπτές κινήσεις του στήθους ενός βρέφους που αναπνέει. Η νοτιοκορεάτικη μάρκα ισχυρίζεται ότι ο αισθητήρας ραντάρ έχει ευρύτερο εύρος ανίχνευσης σε σύγκριση με έναν αισθητήρα υπερήχων και μπορεί ακόμη και να ανιχνεύσει ακόμη και εάν υπάρχει σκύλος πίσω από τα πίσω καθίσματα στην περιοχή του πορτ-μπαγκαζ.


 
Ο αισθητήρας ραντάρ είναι τόσο ισχυρός που μπορεί να διαπεράσει από ρούχα, κουβέρτες, καθίσματα αυτοκινήτου, κιβώτια μεταφοράς κατοικιδίων και άλλα μη μεταλλικά υλικά για να ανιχνεύσει πιθανή κίνηση. Το GV70 είναι το πρώτο που εφαρμόζει την συγκεκριμένη, την οποία αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα Genesis καθώς και το mainstream brand της Hyundai. Το Genesis GV70 έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στην εγχώρια αγορά της Νότιας Κορέας τον Δεκέμβριο, με προοπτική η διαθεσιμότητά του να επεκταθεί παγκοσμίως το 2021.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις