Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

Πέφτει η αυλαία για το Mitsubishi Pajero

18/5/2021

Μετά από 40 χρόνια «ζωής», το Mitsubishi Pajero που έγραψε ιστορία εκτός δρόμου σταματά να παράγεται. Η εταιρεία το αποχαιρετά με μία συλλεκτική έκδοση 800 μονάδων, αποκλειστικά για την αγορά της Αυστραλίας.

Η Mitsubishi τερματίζει την παραγωγή του Pajero, 40 χρόνια μετά το ντεμπούτο της πρώτης γενιάς που έγινε το 1981 στο Tokyo Motor Show. Έκτοτε το σκληροτράχηλο 4x4 SUV κατασκευάστηκε σε 4 γενιές και δημιούργησε το δικό του, εκτός δρόμου θρύλο. Φέτος, έρχονται οι τίτλοι τέλους.

Η εταιρεία είχε σταματήσει την παραγωγή του μοντέλου για την Ιαπωνία από το 2019, αλλά συνέχιζε να το κατασκευάζει για αγορές στις οποίες το όχημα είχε μεγάλη ζήτηση, όπως η Αυστραλία, η Μέση Ανατολή και η Αφρική. Πλέον, το μοντέλο καταργείται καθολικά, και το κύκνειο άσμα του εμβληματικού Pajero είναι η έκδοση Final Edition, η οποία θα κατασκευαστεί σε 800 μονάδες, αποκλειστικά για την Αυστραλία.



Το τελευταίο Mitsubishi Pajero έχει έναν turbodiesel 3,2 λίτρων κάτω από το καπό, με ισχύ 190 ίππους και ροπή 441Nm. Η δύναμη μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 5 σχέσεων.

Το 7θέσιο μοντέλο έχει το μεγαλύτερο δοχείο καυσίμων 88 λίτρων, καθώς και επιπλέον αξεσουάρ, όπως προστασία στο καπό, κάλυμμα από καουτσούκ για το χώρο αποσκευών, νέα πατάκια και βιβλίο οδηγιών χρήσης και service manual με δερμάτινη επένδυση, η οποία τονίζει το συλλεκτικό χαρακτήρα της έκδοσης. Τέλος, το εξωτερικό κοσμείται από εμβλήματα «Final Edition».
Το πλουσιότερο πακέτο εξοπλισμού, που ονομάζεται Exceed, διαθέτει δερμάτινα καθίσματα, πεντάλ από βουρτσισμένο αλουμίνιο και ηλιοροφή.



Κατά τη διάρκεια των 40 ετών παραγωγής, το Mitsubishi Pajero σημείωσε πάνω από 3,3 εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ παράλληλα το αυτοκίνητο θεωρείται ως ένα εκ των καλύτερων 4x4 SUV στον κόσμο.

Το μοντέλο μπορεί να καταργείται, η ονομασία όμως θα συνεχίσει να υφίσταται χάρη στο Mitsubishi Pajero Sport, το οποίο χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του L200, και θα συνεχίσει να σηκώνει σκόνη στο πέρασμά του.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις