Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Porsche Sounce: Τεχνητή νοημοσύνη για καλύτερη ανίχνευση ήχων

16/12/2020

Porsche Sounce ονομάζεται η πατέντα τεχνητής νοημοσύνης που λανσάρεται για να βελτιστοποιήσει τον τρόπο ανίχνευσης ήχων και κατά την διαδικασία δοκιμών-εξέλιξης ενός αυτοκινήτου.

Η Porsche Digital, θυγατρική εταιρεία της δημοφιλούς αυτοκινητοβιομηχανίας σπορ μοντέλων από την Στουτγάρδη, διευρύνει την γκάμα των προϊόντων της. Ο ψηφιακός βοηθός «Sounce» έρχεται για να προσφέρει αναβαθμισμένη ποιότητα ανίχνευσης θορύβου που υπάρχει στο παρασκήνιο. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι όταν ενώ δοκιμάζουμε την αντοχή και απόδοση συγκεκριμένων εξαρτημάτων του οχήματος στο στάδιο εξέλιξης ενός μοντέλου. Αλλωστε, στόχος των Γερμανών είναι η βελτίωση της ανάπτυξης και της παραγωγής εξαρτημάτων στην αυτοκινητοβιομηχανία και η διάθεση της τεχνολογίας σε εξωτερικούς πελάτες με την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής φάσης.
 
Η πατέντα είναι αποτέλεσμα προηγμένης τεχνογνωσίας και deep learning μεθόδων. Μπορεί να ανιχνεύσει και κατηγοριοποιήσει με αξιοπιστία κάθε ήχο μέσω των κυμάτων τους, υποκαθιστώντας ουσιαστικά τον ρόλο των μηχανικών εξέλιξης ενός αυτοκινήτου, διότι πλέον δεν είναι απαραίτητη η παρουσία τους κατά την διάρκεια τέτοιων δοκιμών. Επιπλέον, ο συγκεκριμένος βοηθός «Sounce» επιβεβαιώνει ακριβέστερα σφάλματα που ίσως προκύψούν και απλοποιεί την διαδικασία ανάλυσης των βασικών αιτίων.


 
«Με το Sounce, μπορείτε να ελέγχετε αξιόπιστα την εξέλιξη του θορύβου των εξαρτημάτων όλο το εικοσιτετράωρο και υπό διαφορετικές συνθήκες. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσουμε τις ευκαιρίες για ανάλυση των συστατικών στοιχείων ενός εξαρτήμος στα πρώτα τους στάδια», εξηγεί η Patricia Rennert, Επικεφαλής στον τομέα «Industry Solutions» της Porsche Digital. Η τεχνολογία δοκιμής ήχου που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) αυξάνει την ποιότητα και μειώνει το κόστος σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Πρόκειται για τεχνολογία η οποία βασίζεται στην αρχή της ανίχνευσης ανωμαλιών και μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορους τομείς.
 
Είναι πιθανό, για παράδειγμα, να χρησιμοποιηθεί σε καταστάσεις δοκιμών κατά την διάρκεια των οποίων ένας μεγάλος αριθμός διαφορετικών ακουστικών σημάτων καθιστά δύσκολη την αναλογική ανάλυση μέσω του ανθρώπινου αυτιού. Ο κλάδος «Industry Solutions» της Porsche Digital σχεδίασε και ανέπτυξε τη λεγόμενη λύση Software-as-a-Service (SaaS) μαζί με το τμήμα ανάπτυξης της Porsche AG. Η Porsche Digital είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία της τεχνολογίας. «Η ανάπτυξη τεχνολογικών βιομηχανικών λύσεων είναι η βασική μας αρμοδιότητα και συνεπώς μία από τις κύριες στρατηγικές μας προσεγγίσεις. Το Sounce υπογραμμίζει εντυπωσιακά τις δυνατότητες, οι οποίες προσφέρονται ιδίως από τους ειδικούς μας σε θέματα τεχνολογίας», επισημαίνει ο Mattias Ulbrich, Διευθύνων Σύμβουλος της Porsche Digital GmbH.


 
Εκτός από την τεχνητή νοημοσύνη, η Porsche Digital συνεχίζει την προσπάθειά της να κλιμακώσει νέα ψηφιακά επιχειρηματικά μοντέλα και να βελτιστοποιήσει τα υπάρχοντα προϊόντα, αναπτύσσοντας ψηφιακές προσφορές και υπηρεσίες. Μεταξύ άλλων, δραστηριοποιείται επίσης στα πεδία blockchain και κβαντικής πληροφορικής. Ως στόχο έχει θέσει την ψηφιοποίηση σχετικών επιχειρηματικών διαδικασιών και την αποτελεσματικότητά τους, επιταχύνοντας τη μεταφορά δεδομένων, ιδίως στο πλαίσιο της επιχειρηματικής μονάδας Industry Solutions.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις