Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το μέλλον της φόρτισης των EV σύμφωνα με τη Huawei

5/2/2021

6) Φόρτιση DC χαμηλής ισχύος
Στην Ευρώπη θα κυκλοφορούν 15 εκατομμύρια EV οχήματα μέχρι το 2025. Το 80% του ηλεκτρικού ανεφοδιασμού των επιβατικών αυτοκινήτων θα επιτυγχάνεται με φόρτιση χαμηλής ισχύος σε αστικές περιοχές. Στο μέλλον, η φόρτιση DC χαμηλής ισχύος (20kW DC) θα αντικαταστήσει την AC (7kW AC), και ως αποτέλεσμα η συνολική διαδικασία θα γίνεται πιο γρήγορα. Παράλληλα, η φόρτιση θα μπορεί να γίνει άμεσα και εύκολα, χωρίς την ανάγκη σάρωσης κάποιου κώδικα. Η συγκεκριμένη λύση θα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες τεχνολογίες για τη φόρτιση σε αστικές περιοχές.

7) Διαφορετικές μορφές φόρτισης
Η Huawei προβλέπει πως η ζήτηση φόρτισης των επαγγελματικών ηλεκτρικών οχημάτων θα αυξηθεί περισσότερο από 25% το 2025. Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη θα παίξει η ηλεκτροδότηση των βαρέων οχημάτων μεταφοράς. Οι εγκαταστάσεις για τα συγκεκριμένα οχήματα θα πρέπει να βρίσκονται σε περιοχή με εύκολη πρόσβαση, μειωμένο αποτύπωμα και ευκολία στη συντήρηση.

8) Ψηφιακές και έξυπνες εγκαταστάσεις φόρτισης
Το διαδίκτυο των πραγμάτων, (Internet of Things – IoT), ο απομακρυσμένος έλεγχος, τα έξυπνα δίκτυα και η τεχνητή νοημοσύνη, παράλληλα με τεχνολογίες όπως τα bigdata και το cloudcomputing, επιτρέπουν την εντατική λειτουργία και τις έξυπνες μεταφορές.
Στο μέλλον, θα ψηφιοποιηθεί η υποδομή φόρτισης και θα γίνει πιο «έξυπνη» όσον αφορά την εμπειρία χρήστη, τη λειτουργία και τη συντήρηση. Από τη στιγμή που θα υπάρχει συνεργασία με το δίκτυο, δεν θα απαιτείται παρακολούθηση, και η λειτουργία αλλά και η συντήρηση θα γίνεται απομακρυσμένα.



9) Αυστηρότερος έλεγχος για ασφάλεια, και προστασία προσωπικών δεδομένων
Όπως αναφέραμε, η υποδομή φόρτισης θα είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο. Έτσι, εκτός από ηλεκτρική, είναι και συσκευή δικτύου. Επειδή ο προγραμματισμός και η διαχείρισή της γίνεται άμεσα από το δίκτυο τροφοδοσίας, υπάρχουν πολλές απαιτήσεις στον τομέα της ασφάλειας και της προστασίας προσωπικών δεδομένων που πρέπει να τηρούνται. Πιο συγκεκριμένα, πρέπει να πληρούνται τα ακόλουθα:

  • Υψηλή αξιοπιστία: Θα επιτευχθεί με την μεγάλη ασφάλεια των συσκευών, χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στον άνθρωπο και το περιβάλλον, παράλληλα με χαμηλό ποσοστό αποτυχίας.
  • Υψηλή ασφάλεια δικτύου από ενδεχόμενες διαδικτυακές κακόβουλες επιθέσεις
  • Υψηλή διαθεσιμότητα
  • Υψηλή ανθεκτικότητα: Αντοχή σε παρεμβολές, αυστηρή προστασία της ιδιωτικής ζωής και έννομη χρήση τόσο των προσωπικών δεδομένων όσο και των δεδομένων απορρήτου του οχήματος.

10) Η υποδομή φόρτισης είναι ένας κόμβος για τη σύγκλιση πολλαπλών δικτύων
Το δίκτυο τροφοδοσίας, το δίκτυο φόρτισης και το διαδίκτυο των οχημάτων (Internet of Vehicles) θα συγκλίνουν. Στον τομέα των ηλεκτρικών δικτύων, το τοπικό δίκτυο διανομής ενέργειας θα συνεργάζεται με τα φωτοβολταϊκά και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, με αποτέλεσμα τον προγραμματισμό και τη χρήση αποκεντρωμένων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής. Παράλληλα, θα πρέπει να υποστηρίζεται η συχνότητα του δικτύου αλλά και οι διακυμάνσεις αυτού. Η υποδομή φόρτισης θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για την επίτευξη μιας κυριολεκτικά «κοινωνίας πράσινης ενέργειας».
Με βάση τις 10 τάσεις που προβλέπει η Huawei να κυριαρχούν, η ανάπτυξη του δικτύου φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη συνεργασία και την επικοινωνία των συνεργατών της.  Έτσι, θα επιτευχθεί η δημιουργία υποδομής φόρτισης σε αυτοκινητόδρομους, αστικές και αγροτικές περιοχές, και η βιομηχανία των EV θα ενισχυθεί, προσθέτοντας παράλληλα αξία στους πελάτες, τις εταιρείες και την κοινωνία.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει