Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Σε 50 λεπτά από το 2022 το Πειραιάς - Αεροδρόμιο

15/6/2021

Την παράδοση της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό το καλοκαίρι του 2022 προανήγγειλε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Σε 50 λεπτά η απόσταση Πειραιάς-Αεροδρόμιο.

Οι εργασίες επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά συνεχίζονται και την πρόοδο των εργασιών επέβλεψε από κοντά ο Υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής. Παράλληλα, είδε από κοντά και την προσωρινή έκθεση των σπουδαίων αρχαιολογικών ευρημάτων στην Ξυλαποθήκη, τμήμα της οποίας θα γίνει ενιαίο στο σταθμό «Δημοτικό Θέατρο». 

Όπως διαπίστωσε, οι εργασίες πολιτικού μηχανικού έχουν προχωρήσει σε ποσοστό περίπου 90% και, επομένως, οι σταθμοί «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», αναμένεται να παραδοθούν στο επιβατικό κοινό το καλοκαίρι του 2022. Σημειωτέον ότι πρόκειται για ένα έργο με ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες, δεδομένου ότι το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής του Μετρό προς Πειραιά βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, κατά την κατασκευή του οποίου ήρθαν στο φως πάνω από 10.000 αρχαιολογικά ευρήματα.

Όταν το έργο ολοκληρωθεί και τεθούν οι τρεις τελευταίοι σταθμοί σε λειτουργία προβλέπεται να αυξηθεί η συνολική επιβατική κίνηση στο δίκτυο του Μετρό κατά 132.000 ημερησίως. Η κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων αναμένεται να μειωθεί κατά 23.000 ημερησίως και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως. Η διαδρομή από το λιμάνι του Πειραιά έως το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» θα διαρκεί περίπου 50 λεπτά.

Στο σταθμό «Πειραιάς» προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό συγκοινωνιακό κέντρο, συνενώνοντας λειτουργικά δυο γραμμές Μετρό (Γραμμές 1 και 3), το Λιμάνι, τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο και την επέκταση του Τραμ προς Πειραιά (5,4 χλμ. μονής γραμμής και 12 σταθμοί), διευκολύνοντας έτσι τις μετεπιβιβάσεις μεταξύ όλων των μέσων μεταφοράς.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις