Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τα μοντέλα με τα πιο περίεργα εμπρός φώτα

25/11/2020

6) Alfa Romeo SZ
Η εντυπωσιακή και άγρια όμορφη Alfa Romeo SZ ήταν μοναδική από όποια πλευρά και αν την έβλεπε κανείς. Δεν θα μπορούσε να ισχύει κάτι διαφορετικό και για τα εμπρός φανάρια, τα οποία ήταν σε σύνολο 6, 3 μικρά τετράγωνα σε κάθε πλευρά.

Μία από τις θεωρίες που εξηγούν την τόσο επαναστατική εμφάνιση του αυτοκινήτου ήταν η χρήση προγραμμάτων CAD/CAM για το σχεδιασμό του, σε μια εποχή που οι υπερ-υπολογιστές της NASA είχαν μικρότερη ισχύ από τα σημερινά κινητά, κι έτσι ήταν ευκολότερο να δημιουργηθούν ευθείες παρά καμπύλες.
Όπως και να έχει, τα φώτα της Alfa Romeo SZ ξεχωρίζουν ακόμα και τώρα, και αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τα φανάρια των κατά πολύ μεταγενέστερων Brera και 159.



7) Audi R8 V10 Plus
Με φώτα τεχνολογίας laser, που είχαν εξελιχθεί στα αγωνιστικά μοντέλα της Audi, το R8 είχε εντυπωσιακά φανάρια, τα οποία συνδύαζαν την κομψότητα με το δυναμισμό, αφού έδιναν στο αυτοκίνητο μία συνοφρυωμένη εικόνα.



8) Cizeta-Moroder V16T
Αν είστε λάτρεις της μουσικής και σας θυμίζει κάτι το όνομα, είναι επειδή το αυτοκίνητο ήταν δημιούργημα του μηχανολόγου Claudio Zampolli σε συνεργασία με τον διάσημο μουσικό Giorgio Moroder, ενώ ο σχεδιασμός ήταν του Gandini.

H Cizeta-Moroder V16T ήταν ένα supercar που είχε έναν εξωφρενικό V16 κινητήρα, ο οποίος στην ουσία ήταν 2 ενωμένοι V8 της Lamborghini.
Το εμπρόσθιο μέρος της Cizeta ήταν στην ουσία το αρχικό σχέδιο της Diablo, το οποίο δεν πήρε έγκριση από την εταιρεία της Santa Agata και αλλάχθηκε κατά πολύ.

Αυτό που κάνει εντύπωση ακόμα και σήμερα είναι τα pop up φώτα του, τα οποία δεν ήταν 2, όπως στα συνηθισμένα αυτοκίνητα, αλλά 4, με το ένα ζευγάρι επάνω από το άλλο. Αλήθεια, δεν τους έχουμε κάνει Photoshop...



9) Lancia Stratos Zero
Αυτό το φουτουριστικό όχημα που βλέπουμε είναι το πρωτότυπο μοντέλο της Lancia Stratos. Επίσης δημιούργημα του μεγάλου Marcello Gandini, το αυτοκίνητο ήταν εντυπωσιακά μοντέρνο, σαν εξωγήινο όχημα.
Αν αναρωτιέστε που είναι τα φανάρια του, αυτά ήταν ακριβώς στο τελείωμα του εμπρός μέρους, και ήταν μια λεπτή σειρά από φώτα από άκρη σε άκρη.

Μπορούμε να πούμε πως η ιδέα ήταν εξαιρετικά πρωτοποριακή, και έγινε 40 χρόνια πριν τη σημερινή μόδα με τις μπάρες LED



10) Alfa Romeo Montreal
H Alfa Romeo Montreal είχε την εξής πρωτοπορία στα φανάρια της: Ήταν μερικώς καλυμμένα στο επάνω μέρος, και μάλιστα τα καλύμματα έμοιαζαν με βλεφαρίδες. Ή περσίδες, αν είστε πιο πεζοί.
Όταν ο οδηγός άναβε τα φώτα, τα καλύμματα κατέβαιναν και κρύβονταν κάτω, πίσω από τον προφυλακτήρα, κάνοντας το αυτοκίνητο να μοιάζει με άνθρωπο που ανοιγοκλείνει τα μάτια του.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει