Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
20 φωτογραφίες »

Τα εντελώς διαφορετικά μοντέλα που μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα

Διαβάστηκε από 6209 αναγνώστες - 28/12/2020

Πολλά αυτοκίνητα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα με άλλα μοντέλα. Ενώ περιμένουμε αυτό να συμβαίνει σε οχήματα παρόμοιας φιλοσοφίας και κατηγορίας, υπάρχουν παραδείγματα με τεράστιες διαφορές μεταξύ τους. Όπως ένα van με ένα μικρό hatchback...

Οι εταιρείες χρησιμοποιούν κοινά εξαρτήματα σε διαφορετικά μοντέλα τους, ως μια προσπάθεια μείωσης τους κόστους εξέλιξης και κατασκευής των οχημάτων. Πολλά από αυτά τα αυτοκίνητα μοιράζονται μεταξύ άλλων τον ίδιο κινητήρα και την ίδια ανάρτηση, ενώ ορισμένα διαθέτουν ακόμα και κοινό πάτωμα.
Ενώ αυτό είναι κάτι που περιμένουμε να συμβεί σε παραπλήσια μοντέλα, έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου φαινομενικά εντελώς διαφορετικά αυτοκίνητα έχουν ως βάση την ίδια πλατφόρμα. Παρουσιάζουμε τα πιο ακραία παραδείγματα από αυτά.


 
1) Audi TT - VW Touran
Η πρώτη γενιά του δημοφιλούς coupe της Audi, χρησιμοποιούσε την πλατφόρμα PQ34, όπως το πρώτο Audi A3. Το TT Mk2, βασίστηκε στην PQ35 και την μοιραζόταν με τα αντίστοιχης περιόδου A3 και Golf, καθώς και με το επίσης sport hatchback VW Scirocco. Ένα ακόμα μοντέλο που είχε το ίδιο πάτωμα ήταν το MPV Touran.



Η συγγένεια αυτών των 2 μοντέλων συνεχίζεται και στις υπάρχουσες γενιές, αφού τόσο το τρέχον Audi TT όσο και το VW Touran χρησιμοποιούν την νέα πλατφόρμα MQB.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις