Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Πολυτελή ή πολεμικά: Τα πιο ιδιαίτερα εσωτερικά του 2020

2/12/2020

6) Mercedes-Benz B-Class
Η B-Class της Mercedes είναι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο το οποίο απευθύνεται σε γονείς νεαρότερης ηλικίας, και ως εκ τούτου το εσωτερικό του είναι ιδιαίτερα μοντέρνα σχεδιασμένο.
Οι στρογγυλοί αεραγωγοί, σε σχήμα τουρμπίνας, δίνουν ένα δυναμικό χαρακτήρα, και η ψηφιακή οθόνη μαζί με τον κρυφό φωτισμό του ταμπλό, που κάνει ωραία αντίθεση με τα χρώματα των ταπετσαριών, δίνουν νότα υψηλής τεχνολογίας και πολυτέλειας.



7) Mercedes-Maybach S-Class
Τον προηγούμενο μήνα παρουσιάστηκε η ναυαρχίδα της Mercedes, η περίφημη Maybach S-Class, που αποτελεί την επιτομή της χλιδής.

Το εσωτερικό του πολυτελούς μοντέλου θυμίζει καμπίνα ακριβού σκάφους και έχει εκτεταμένη χρήση κλασσικών υλικών, όπως ξύλο και δέρμα, που συνδυάζεται εντέχνως με μοντέρνες λεπτομέρειες όπως οθόνες, κρυφός φωτισμός σε πολλά μέρη της καμπίνας και εσωτερικά φώτα που ακολουθούν τις κινήσεις των επιβατών

Οι ξύλινες επιφάνειες αγκαλιάζουν μέχρι και τα πίσω καθίσματα, τα οποία έχουν την επιλογή να χωρίζονται στο κέντρο, με κεντρική κονσόλα ανάμεσά τους, ενώ υπάρχουν και έξτρα μαξιλαράκια για μεγαλύτερη άνεση των επιβατών.
Αυτό που κάνει την Maybach S-Class να ξεχωρίζει, είναι και η εξαιρετικά ήσυχη καμπίνα, χάρη σε σύστημα υπερήχων που εκπέμπονται σε συγκεκριμένες συχνότητες και εξαλείφουν τον εξωτερικό θόρυβο.



8) Caterham Seven
Από την επιτομή της πολυτέλειας, πηγαίνουμε στην επιτομή της απλότητας και στο Caterham Seven.
Το μοντέλο είναι ο διάδοχος της θρυλικής πανάλαφρης Lotus 7 του 1957, και έχει κατασκευαστεί με γνώμονα το χαμηλό βάρος.
Με βάση αυτό, δεν μας κάνει εντύπωση το γεγονός πως το μοντέλο έχει ίσως το πιο λιτό εσωτερικό που υπάρχει σε αυτοκίνητο του 2020, μιας και αποτελείται από μία επίπεδη επιφάνεια, ντυμένη με δέρμα, η οποία έχει επάνω της λίγα οργανάκια και μερικούς διακόπτες, τα άκρως απαραίτητα δηλαδή για κάποιον που θα οδηγήσει το Caterham του μέχρι την πίστα, θα το καταευχαρηστηθεί και μετά θα γυρίσει οδικώς πίσω στο σπίτι.



9) Morgan Plus Four
Η Morgan Plus Four είναι ένα μοντέλο που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο του 2020 και αποτελεί το διάδοχο της Morgan +4, που βρισκόταν σε παραγωγή από το 1950 έως το 2020.

Το αυτοκίνητο διατηρεί τον εντελώς κλασσικό και retro σχεδιασμό του προκατόχου του, σε βαθμό που πρέπει να δούμε φωτογραφίες των δύο μοντέλων δίπλα-δίπλα προκειμένου να τα ξεχωρίσουμε.
Το ίδιο συμβαίνει και στο εσωτερικό της νέας Morgan, στο οποίο κυριαρχεί το ξύλο, και βρίσκονται αναλογικά όργανα εποπτείας και ένα αναλογικό ρολόι.

Το μόνο που μας δείχνει πως βρισκόμαστε στον 21ο Αιώνα είναι μια μικρή έγχρωμη ψηφιακή οθόνη, που δείχνει λεπτομέρειες όπως ταχύτητα και κατανάλωση, ενώ διαθέτει και υπολογιστή ταξιδίου.



10) Aston Martin Valkyrie
Η… Βρετανίδα Βαλκυρία είναι ένα hypercar που θα κατασκευαστεί σε 150 αντίτυπα, παρουσιάστηκε το 2016 και κατά πάσα πιθανότητα θα είχε ήδη βγει σε παραγωγή, εάν δεν είχε συμβεί η πανδημία του Covid. Παρόλα αυτά, αξίζει μία θέση στη λίστα μας, αφού είναι ένα εξωφρενικό αυτοκίνητο που έχει ένα ιδιαίτερα απλό αλλά τεχνολογικά εξελιγμένο εσωτερικό.

Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός και βρίσκεται στο εσωτερικό του τιμονιού, στις κολώνες δεξιά και αριστερά υπάρχουν 2 οθόνες για τις κάμερες που έχουν αντικαταστήσει τους καθρέπτες, και στο κέντρο υπάρχει μία μεγάλη οθόνη που αναγράφει διάφορες πληροφορίες για το αυτοκίνητο. Όπως και στα αγωνιστικά της Formula 1, οι διακόπτες και τα χειριστήρια βρίσκονται στο τιμόνι, δίπλα από τον πίνακα οργάνων.

Το υλικό που κυριαρχεί στην καμπίνα είναι το γυμνό ανθρακόνημα, και επειδή το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι ιδιαίτερα στενό, τα καθίσματα θα είναι κατασκευασμένα ειδικά για τον εκάστοτε ιδιοκτήτη, μέσω τεχνολογίας 3D scanning που επιτρέπει στην εταιρεία να πάρει ακριβείς μετρήσεις.