Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Τέλος εποχής για τα diesel της Renault;

15/10/2020

Ακολουθώντας πορεία ανάλογη και άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών στην Ευρώπη, η Renault σταματά τη διάθεση των πετρελαιοκίνητων μοντέλων της στη Μεγάλη Βρετανία.

Η Renault θα σταματήσει να προσφέρει τα μοντέλα της με πετρελαιοκινητήρες στη Βρετανία, με μοναδική εξαίρεση το Megane.

Η παύση διάθεσης diesel εκδόσεων έχει ήδη ξεκινήσει με το Kadjar, το οποίο πλέον θα διατίθεται μόνο με τον turbo βενζινοκινητήρα των 1,3 λίτρων απόδοσης 138 ίππων, ενώ αργότερα μέσα στο χρόνο θα αντιμετωπίσουν την ίδια τύχη τόσο το Captur όσο και το δημοφιλές supermini Clio, τα οποία βέβαια έχουν και υβριδικές εκδόσεις, με τον συμβατικό κινητήρα να είναι βενζίνης.



Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το Megane να είναι το μόνο μοντέλο της Renault που θα προσφέρεται με πετρελαιοκινητήρα στη Βρετανία, τόσο στην hatchback όσο και στη station wagon έκδοσή του. Ο εν λόγω κινητήρας έχει ανανεωθεί και πληροί προδιαγραφές ρύπων Euro 6d και RDE2. Οι συγκεκριμένες προδιαγραφές έχουν ακόμα χαμηλότερο επιτρεπτό όριο εκπεμπόμενων σωματιδίων και NOx.



Η Renault δεν είναι η μόνη εταιρεία που σταματά να προσφέρει εκδόσεις πετρελαίου, μιας και πολλοί κατασκευαστές μειώνουν τη διάθεση των diesel μοντέλων τους στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, κάτι που συνεχίζεται και το 2020, γεγονός που στη Βρετανία έχει προκαλέσει πτώση του αριθμού πετρελαιοκίνητων στο 17% της αγοράς.
 
Την προηγούμενη εβδομάδα, η Ford ανακοίνωσε πως θα διακόψει τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του Fiesta, ενώ παρόμοια τύχη θα έχει και το Mazda 6.
 
Αναμένουμε να δούμε τι αντίκτυπο θα έχει αυτή η κίνηση και στην Ευρωπαϊκή αγορά.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις