Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης από τις GM, Honda και Microsoft

20/1/2021

Με κοινό στόχο την ανάπτυξη των οχημάτων χωρίς οδηγό, η Microsoft συμμετέχει στην Cruise, μία start-up εταιρεία που περιλαμβάνει τις GM και Honda η οποία θα κατασκευάσει το αυτόνομο Origin με κύκλο ζωής 1,6 εκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Η Microsoft συνεργάζεται με την Cruise, την start up εταιρεία με έδρα το San Fransisco, στην οποία συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων η GM και η Honda, με σκοπό να επιταχυνθεί η ανάπτυξη και η εμπορευματοποίηση των αυτόνομων οχημάτων. Η συνδυαστική επένδυση που έχει γίνει ξεπερνά τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά το άνοιγμα των αγορών, οι μετοχές της GM συνεχίζουν να ανεβαίνουν, και έφτασαν τα 54 δολάρια έκαστη. Παράλληλα, η τελευταία επένδυση που έγινε ώθησε την Cruise στο προσκήνιο των τεχνολογικών εταιρειών που αφορούν την αυτόνομη οδήγηση, και πλέον η εταιρεία έφτασε το Waymo της Alphabet, αφού η αξιολόγησή της αγγίζει περίπου τα 24,7 δισεκατομμύρια ευρώ.



Συγκριτικά, μία αντίστοιχη εταιρεία, η Argo AI, η οποία υποστηρίζεται από την Ford και τη VW, έχει αξία γύρω στα 6 δισεκατομμύρια ευρώ.
Τα αυτόνομα οχήματα της Cruise θα διαθέτουν την cloud υπολογιστική πλατφόρμα Azure της Microsoft, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί από τις Toyota και VW και για άλλες υπηρεσίες.

Εκτός αυτού, η GM θα συνεργαστεί με τη Microsoft προκειμένου να επιταχυνθεί η ψηφιοποίησή της, κάτι που θα περιλαμβάνει και τεχνητή νοημοσύνη. Παράλληλα με την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών, όπως τα αυτόνομα robotaxi και τις παραδόσεις last mile, οι οποίες αφορούν το τελευταίο τμήμα κάποιας μεταφοράς, όπως για παράδειγμα από το σταθμό του τρένου προς τον τελικό προορισμό του επιβάτη.



Αργότερα μέσα στο έτος, η General Motors θα κατασκευάσει το Origin της Cruise, ένα αμιγώς αυτόνομο όχημα που παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2020, το οποίο δεν διαθέτει τιμόνι ή πηδάλια οδήγησης, και έχει  2 καθίσματα τύπου καναπέ σε αντικριστή διάταξη.
Η start-up εταιρεία δηλώνει πως το Origin θα έχει εκτιμώμενο κύκλο ζωής μεγαλύτερο των 1,6 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, αρκετά μεγαλύτερο από τον μέσο όρο ενός τυπικού επιβατικού αυτοκινήτου.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις