Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Θα έδινες ποτέ 48 εκατομμύρια για ένα αυτοκίνητο?

7/4/2021

Πολλά αυτοκίνητα κουβαλάνε τρομερή ιστορία στις ρόδες τους ή είναι πραγματικά σπάνια. Μέχρι πόσα λεφτά όμως μπορεί να πιάσει ένα ιδιαίτερο μοντέλο σε πλειστηριασμό? 10, 20, 30 εκ.? Δείτε τις 10 πιο υψηλές τιμές που σημειώθηκαν ποτέ και μείνετε με το στόμα ανοικτό.

Σίγουρα αυτά δεν είναι νούμερα για τους κοινούς θνητούς. Σίγουρα είναι νούμερα που προκαλούν το κοινό αίσθημα ακόμα ίσως και αρνητικά συναισθήματα. Όμως μεταξύ μας, εάν είχατε και εσείς περιουσία που μετριόταν σε δισεκατομμύρια, θα δίνατε μερικά εκατομμύρια για να έχετε ένα γκαράζ γεμάτο με μοναδικά μοντέλα;
 
Θέση 10: Jaguar D-Type 22 εκ. δολάρια

Το συγκεκριμένο μοντέλο κατασκευάστηκε το 1955 για να διαγωνιστεί στον 24ωρο αγώνα Le Mans και κατάφερε να πουληθεί το 2018 για σχεδόν 22 εκ. δολάρια.  Συνολικά, τη γραμμή παραγωγής πέρασαν 90 όμοια μοντέλα.

Θέση 9: Duesenberg SSJ 22 εκ. δολάρια

Με μόλις δύο κομμάτια του συγκεκριμένου μοντέλου να έχουν παραχθεί, δεν αποτελεί έκπληξη πως στον πλειστηριασμό του οίκου Gooding and Company το 2018 κατάφερε να πιάσει μέχρι και τα 22 εκ. Λέγεται πως το πρώτο μοντέλο πουλήθηκε το 1935 στον ηθοποιό Gary Cooper.

Θέση 8: Aston Martin DBR1 22.5 εκ. δολάρια

Το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί έναν αγωνιστικό θρύλο καθώς έχει κερδίσει την πρώτη θέση στον 24ωρο αγώνα Le Mans το μακρινό 1959. Πίσω από το τιμόνι του έχουν καθίσει θρύλοι του χώρου όπως Stirling Moss και Tony Brooks, για αυτό και κατάφερε να πιάσει την τρομερή τιμή των 22.5 εκ. στον πλειστηριασμό του 2017 στην Καλιφόρνια.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις