Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Τίτλοι τέλους για την Alfa Romeo Giulietta

31/12/2020

Μετά από δέκα χρόνια, η Alfa Romeo Giulietta έριξε τίτλους τέλους, με την ιταλική μάρκα να επισημοποιεί το φινάλε της παραγωγής του compact μοντέλου. Ποιος «αντικαθιστά» το ιστορικό αυτοκίνητο που αρκετοί γνωρίσαμε μέσω του Paul Walker στο Fast & Furious 6.

Η έλευση του 2021 θα έχει μία σημαντική «απουσία» στον κόσμο της αυτοκίνησης. Ο λόγος για την Alfa Romeo Giulietta, το οποίο παύει να κατασκευάζεται. Την ώρα που ξεχωρίζουν τα new entries των Giulia και Stelvio, η Alfa Romeo αναγκάζεται εκ των συνθηκών να αποχωριστεί το αγαπημένο μοντέλο και πλέον θα εκπροσωπείται (προς το παρόν) από μία περιορισμένη γκάμα δύο αυτοκινήτων.
 
Η Alfa Romeo Giulietta μαζί με το αυτοκίνητο πόλης MiTo, βοήθησαν στην ευρωπαϊκή καθιέρωση της μάρκας. Σε πρώτα χρόνια κυκλοφορίας της, μάλιστα, η Giulietta έδειξε την δυναμική της με 78.911 οχήματα να παράγονται μόλις στο έτος... γέννησής της, το 2010. Οι συνθήκες και ο ανταγωνισμός σταδιακά συρρίκνωσαν το εύρος αποδοχής της από το 2012 και παρά τις προσπάθειες ανανέωσης (2013 και 2016), η μοίρα του μοντέλου δεν άλλαξε. Η πορεία της συνέχιζε να είναι καθοδική, προτού ανακοινωθεί επίσημα το φινάλε στην παραγωγή της. Στο φινάλε της «παρουσίας» της η Giulietta θεωρείται το πιο οικονομικό προϊόν της Alfa Romeo και το κορυφαίο σε πωλήσεις παγκοσμίως την τελευταία δεκαετία με 475.000 μοντέλα.


 
Και τώρα τι, θα αναρωτηθεί κανείς. Στο πλάνο των Ιταλών δεν βρίσκεται η αντικατάσταση με μοντέλο που θα ανήκει στην κατηγορία των compact. Αντιθέτως, βάσει σχεδιασμού, η Alfa Romeo προσανατολίζεται να φέρει άμεσα στις αγορές, στα τέλη του 2021 για την ακρίβεια, το Tonale. Ένα SUV, το οποίο θα κληθεί να ικανοποιήσει τις αυξανόμενες απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού για το συγκεκριμένο είδος οχημάτων.  Βέβαια, δεν αποκλείεται τα προσεχή χρόνια να αλλάξει η προσέγγιση στο ζήτημα αντικατάστασης της Giulietta. Η σύμπραξη δύο κολοσσών όπως οι PSA και FCA δεν αφήνει καμία πρόταση αναξιοποίητη, αλλά τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα δεν προβλέπεται κίνηση διαδοχής της Giulietta.
 
Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις όσον αφορά το μέλλον της Alfa Romeo οριοθετούνται στα τέλη του 2021, όταν και θα παρουσιαστεί στην τελική έκδοση το νέο project, Tonale. Σε επίπεδο marketing, αναμένουμε το λανσάρισμά του στις αγορές την άνοιξη του 2022. Έχοντας ως βάση έμπνευση το «ομόσταυλο» Jeep Compass, το Tonale θα εξοπλιστεί από τους νέους plug-in hybrid κινητήρες του μικρού αμερικανικού SUV, δεδομένο που θα το καταστήσει άμεσα ανταγωνιστικό στην κατηγορία του.


 
Δεδομένο είναι, πάντως, ότι η σύμπραξη FCA και PSA δεν θα αφήσει δυσαναπλήρωτο το κενό της... χολιγοντιανής από το Fast & Furious 6 Giulietta. Ποιος ξέρει τι μπορεί να ακολουθήσει μετά το Alfa Romeo Tonale...
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις