Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Το Dacia Sanderο μετατρέπει το κινητό σε οθόνη infotainment

26/3/2021

Με το Media Control της Dacia, το κινητό του οδηγού ενσωματώνεται έξυπνα στο κέντρο του ταμπλό, συνδέεται με το αυτοκίνητο και χρησιμοποιείται ως οθόνη infotainment. Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του όλες τις συνηθισμένες λειτουργίες, ενώ μπορεί να δίνει και φωνητικές εντολές.

Στο νέο Dacia Sandero, η οθόνη του infotainment βγαίνει μέσα από... την τσέπη μας, αφού το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί το smartphone και το μετατρέπει σε σταθερή συσκευή του ταμπλό.
Το έξυπνο σύστημα της Dacia, ονομάζεται Media Control, και συνοδεύεται από μία εφαρμογή που κατεβάζει ο χρήστης στο κινητό του, μέσω της οποίας μπορεί να δημιουργήσει συντομεύσεις για τις αγαπημένες του λειτουργίες και τις πιο συχνές επαφές του τηλεφωνικού καταλόγου. Η σύνδεση με το αυτοκίνητο γίνεται μέσω Bluetooth, και το smartphone μπορεί να τοποθετηθεί στο κέντρο του ταμπλό, σε ειδική θέση που ταιριάζει σε διαφορετικές διαστάσεις συσκευών, και τις κάνει να μοιάζουν ενσωματωμένες στο όχημα. Αν αυτή δεν χρησιμοποιείται, τότε κρύβεται κομψά κάτω από ένα καπάκι.



Μέσω του Media Control, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του όλες τις λειτουργίες που βρίσκει στα συνηθισμένα συστήματα infotainment, όπως πλοήγηση, μουσική, ραδιόφωνο, τηλεφωνικές κλήσεις, φωνητικές εντολές καθώς και υπολογιστή ταξιδιού. Παράλληλα, τα γραπτά μηνύματα των συσκευών Android θα μπορούν να «διαβάζονται» δυνατά, ενώ στο μέλλον αυτή η δυνατότητα θα είναι συμβατή και με τις iOS συσκευές. Επιπλέον, η αυξομείωση της έντασης, η εναλλαγή σταθμών ή τραγουδιών και η πραγματοποίηση κλήσεων είναι εφικτή και από το τιμόνι, αφού υπάρχουν οι αντίστοιχοι διακόπτες, ακριβώς όπως συμβαίνει με τα «παραδοσιακά», ενσωματωμένα infotainment.

Επειδή η συσκευή συνδέεται με το όχημα, η Dacia έχει συμπεριλάβει μία ειδοποίηση «ξέχασα το κινητό μου», καθώς και λειτουργία που καθοδηγεί τον πεζό ιδιοκτήτη στο παρκαρισμένο του αυτοκίνητο, διευκολύνοντας έτσι την εύρεση της θέσης στάθμευσης.



Σύμφωνα με την Dacia, ο συγκεκριμένος «σταθμός σύνδεσης» ενσωματώθηκε από την αρχή του project στο σχεδιασμό του ταμπλό, βάζοντας στο κέντρο την αγαπημένη οθόνη των χρηστών: Αυτή του κινητού τηλεφώνου τους. Παράλληλα, η εταιρεία εγγυάται την εργονομία και την άνεση που παρέχει το Media Control στους πελάτες της, ακριβώς επειδή η ιδέα υπήρχε από την αρχή της εξέλιξης, και η συγκεκριμένη βάση δεν τοποθετήθηκε εκ των υστέρων.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις