Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το κατάλληλο ταξί για να «πεταχτείς» κάπου

16/8/2017

Λέμε συνεχώς ότι στο μέλλον θα μετακινούμαστε πετώντας μέσα στις πόλεις. Η Airbus φαίνεται ότι θέλει να φέρει το μέλλον αυτό πιο κοντά. Δείτε το CityAirbus και πείτε μας τη γνώμη σας. Θα το χρησιμοποιούσατε;

Η Airbus θέλει να κατασκευάσει ένα στόλο από ιπτάμενα ταξί, στην προσπάθειά της να συμβάλει στη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις.
 
Η καινοτόμος εταιρεία εξελίσσει ένα μονοθέσιο ιπτάμενο όχημα και ένα μεγαλύτερο, το CityAirbus. Το πρώτο ονομάζεται Project Vahana και λέγεται  πως, προς το τέλος του 2017, θα δούμε τις δοκιμαστικές πτήσεις του πρωτότυπου οχήματος.
 
Σε ό,τι αφορά στο CityAirbus, αυτό αντλεί την έμπνευσή του από τα ελικόπτερα της Airbus. Μας δίνει μια πρόγευση για το πώς θα μπορούσαν να είναι τα ταξί του μέλλοντος. Έχει σχεδιαστεί για κάθετη απογείωση/προσγείωση, ενώ θα οι μεγάλοι του έλικες θα κινούνται από ηλεκτρική ενέργεια. Μάλιστα, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα πλήρως αυτόνομο στο πιλοτάρισμά του όχημα.
 
Τέλος, ο Jorg Muller, μέλος του τμήματος εξέλιξης του Airbus Group: «Η αγορά θα αναπτυχθεί γρήγορα, μόλις μπορέσουμε να παρουσιάσουμε τα πρώτα ιπτάμενα οχήματα στις μεγαλουπόλεις και καταστήσουμε σαφή τα οφέλη από τις ήσυχες μεταφορές, δίχως ρύπους και σε ανταγωνιστική τιμή». Λέτε το μέλλον να έφτασε ήδη;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις