Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
7 φωτογραφίες »

VW Mission R: Η αποκάλυψη του νέου Golf R

14/12/2020

Η Volkswagen αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο Golf R. Προκειμένου να καλωσορίσει το νέο μέλος στην οικογένεια "Volkswagen R", που περιλαμβάνει τις πιο γρήγορες εκδόσεις των μοντέλων της μάρκας, η εταιρεία ετοίμασε ένα οκτάλεπτο video στο οποίο παρελαύνουν τα R μοντέλα, καλωσορίζοντας στο τέλος το νέο Golf R.

Το νέο Golf R προσφέρει άφθονες συγκινήσεις και ισχυρές δόσεις αδρεναλίνης με ισχύ 320 PS (235 kW) και ροπή 420 Nm, που παρέχει ο εξελιγμένος TSI των 1.984 κ.εκ. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 4,7 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα ή και πιο ψηλά, στα 270 χλμ./ώρα, εφόσον διαθέτει το προαιρετικό πακέτο R-Performance.

Το Golf R διαθέτει νέα, προηγμένη τετρακίνηση με σύστημα ελέγχου κατανομής ροπής στον πίσω άξονα, γνωστή ως 4MOTION με R-Performance Torque Vectoring. Η θηριώδης ισχύς δεν κατανέμεται μόνο μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα, αλλά και ανεξάρτητα, μεταξύ των δύο πίσω τροχών. Αυτό καθιστά δυνατή τη σημαντική αύξηση της ευελιξίας του Golf R, ειδικά στις στροφές.



Σε παγκόσμια πρώτη, η τετρακίνηση του Golf R συνεργάζεται μέσω του Vehicle Dynamics Manager (VDM) με άλλες παραμέτρους του κινητήριου συστήματος, όπως το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό (XDS) και ο δυναμικός έλεγχος πλαισίου (DCC). Ως αποτέλεσμα, το νέο Golf R προσφέρει κορυφαία πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες και χειρισμό που διακρίνεται από ουδετερότητα και ακρίβεια, προφέροντας στον τυχερό οδηγό μέγιστη οδηγική απόλαυση.

Οι μηχανικοί της Volkswagen έκαναν την τελική ρύθμιση του νέου μοντέλου στο Nordschleife, της θρυλικής πίστας του Nürburgring. Σε συνδυασμό με το πακέτο R-Performance, που συνοδεύεται με μία αντεστραμμένη πίσω αεροτομή για έξτρα κάθετη δύναμη στον πίσω άξονα και ζάντες 19 ιντσών αντί για 18, το Golf R διαθέτει εκτός των γνωστών προφίλ οδήγησης (Comfort, Sport, Race και Individual),  δύο επιπλέον προφίλ, τα Special και Drift.



Στο προφίλ οδήγησης Special, όλες οι παράμετροι του κινητήριου συστήματος έχουν σεταριστεί για το Nordschleife του Nürburgring. Τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα: το νέο Golf R - το οποίο είναι εξοπλισμένο στάνταρ με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 ταχυτήτων (DSG) - είναι έως και 17 δευτερόλεπτα γρηγορότερο στο γύρο του Nürburgring από τον προκάτοχό του.

Όταν το νέο  Golf R βρεθεί μακριά από δημόσιους δρόμους, το προφίλ Drift ανοίγει ένα εντελώς νέο επίπεδο δυναμικής οδήγησης, με τις παράμετρους για τον έλεγχο του ESC (αλλαγή σε ESC Sport) και την κατανομή ισχύος μέσω του συστήματος τετρακίνησης να επιτρέπουν στο Golf R να ολισθήσει ελεγχόμενα, κάνοντας την εμπειρία πίσω από το τιμόνι ακόμη πιο διασκεδαστική.

Το νέο Golf R αναμένεται στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2021, με τις προτεινόμενες τιμές λιανικής να ανακοινώνονται από την Kosmocar-Volkswagen λίγο πριν την έναρξη των πωλήσεων.

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις