Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Volvo: Στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

30/3/2021

Με την προσθήκη του εργοστασίου στο Ντακίνγκ, το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της Volvo Cars πετυχαίνει πλέον τροφοδοσία με ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές σε ποσοστό 90%. Πρόκειται για σημαντικό βήμα προς την επίτευξη της φιλοδοξίας της VolvoCars να πετύχει κλιματικά ουδέτερη λειτουργία στην παραγωγή της έως το 2025.

Το εργοστάσιο του Ντακίνγκ στην επαρχία Χεϊλογκγιάγκ θα χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται κατά 83% από βιομάζα και κατά 17% από αιολική ενέργεια. Αυτό εκτιμάται ότι θα μειώσει τις ετήσιες εκπομπές CO2 κατά περίπου 34.000 τόνους. Πιο συγκεκριμένα, τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας που χρησιμοποιούν βιομάζα για την τροφοδοσία των εγκαταστάσεων του Ντακίνγκ εκμεταλλεύονται γεωργικά και δασικά κατάλοιπα με βιώσιμη προέλευση.

«Για εμάς στη Volvo Cars, η βιωσιμότητα είναι το ίδιο σημαντική με την ασφάλεια», δήλωσε ο Χαβιέ Βαρέλα (Javier Varela), Ανώτερος Αντιπρόεδρος Παραγωγής και Ποιότητας της Volvo Cars. «Η μείωση των εκπομπών στο δίκτυο της παραγωγής μας είναι κρίσιμη προκειμένου να εκπληρώσουμε τους φιλόδοξους στόχους μας για το κλίμα. Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση που τo Ντακίνγκ τροφοδοτείται πλέον κατά 100% με ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.»

Εκτός από το επίτευγμά της στo Ντακίνγκ, η Volvo Cars έχει σημειώσει επίσης περαιτέρω πρόοδο στη μείωση των εκπομπών και στις άλλες μονάδες της στην Κίνα. Τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε στενή επαφή με τους τοπικούς προμηθευτές της, ενθαρρύνοντάς τους να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα και να περάσουν στη χρήση 100% κλιματικά ουδέτερης ενέργειας. Η ανταπόκρισή τους είναι ιδιαιτέρως θετική.



Προκειμένου η Volvo Cars να πετύχει το στόχο της κλιματικής ουδετερότητας για τις κατασκευαστικές δραστηριότητές της έως το 2025, χρειάζεται πρόσβαση σε κλιματικά ουδέτερη ηλεκτρική ενέργεια και θέρμανση. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, απαιτούνται κατά τόπους συνεργασίες της Volvo Cars με κυβερνήσεις και επιχειρήσεις που υποστηρίζουν την ανάπτυξη μέσω εναλλακτικών βιώσιμων λύσεων. «Η επίτευξη των στόχων μας για την κλιματική δράση είναι εφικτή μόνο εάν συνεργαζόμαστε με τους προμηθευτές μας», δήλωσε ο Χαβιέ Βαρέλα. «Η ανταπόκριση που βρίσκουμε μέχρι τώρα στην Κίνα είναι ενθαρρυντική και στοχεύουμε να αποτελέσουμε υπόδειγμα βιωσιμότητας για τον βιομηχανικό κλάδο.»

Ο στόχος της κλιματικής ουδετερότητας για το δίκτυο παραγωγής της Volvo Cars αποτελεί τμήμα του κλιματικού πλάνου της εταιρείας που είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Επίκεντρο του σχεδίου είναι η φιλοδοξία της Volvo Cars να γίνει μια μάρκα αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030, με την γκάμα της να απαρτίζεται μόνο από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το σχέδιο, ωστόσο, δεν περιορίζεται στην αντιμετώπιση των εκπομπών «στην εξάτμιση», μέσω της πλήρους εφαρμογής της ηλεκτροκίνησης. Επεκτείνεται στη μείωση των εκπομπών άνθρακα στις ευρύτερες λειτουργίες της εταιρείας, την αλυσίδα εφοδιασμού, αλλά και διαμέσου της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης υλικών.

Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, τα πιο πάνω αλλά και άλλα βήματα στοχεύουν στη μείωση κατά 40% του αποτυπώματος άνθρακα στον κύκλο ζωής κάθε αυτοκινήτου ανάμεσα στο 2018 και το 2025. Έως το 2040, η Volvo Cars σκοπεύει να είναι μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις