Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Χρίζεται «Ιππότης» ο Λιούις Χάμιλτον

31/12/2020

«Σερ Λιους Χάμιλτον», κυρίες και κύριοι. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 θα λάβει τον τιμητικό τίτλο του «Ιππότη» από την Βασίλισσα Ελισάβετ.

Είναι ένας θρύλος της Formula 1, σπάει πολλαπλά ρεκόρ, συγκρίνεται με μύθους της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο λόγος για τον Λιούις Χάμιλτον, τον εν ενεργεία παγκόσμιο πρωταθλητή της F1 ο οποίος θα... βαφτιστεί σε «Σερ».  Ο βρετανικής καταγωγής πιλότος της Mercedes είχε βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων για το πότε (και το εάν) πρέπει να λάβει την τιμητική διάκριση του «Ιππότη» την οποία λαμβάνουν εξέχουσες προσωπικότητες της Μεγάλης Βρετανίας για την προσφορά τους.
 
Στην περίπτωση του Χάμιλτον, σημαντικό «αγκάθι» αποτέλεσε η μόνιμη κατοικία του, το πριγκιπάτο του Μονακό το οποίο και επέλεξε για φορολογικούς σκοπούς. Η λύση, εντέλει, δόθηκε από τον Βρετανό Πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος αιτήθηκε εξαίρεση ώστε να μετάσχει ο Χάμιλτον στις φετινές Τιμές της Πρωτοχρονιάς ως μέλος στην «Διπλωματική και Διαπόντια λίστα».
 
Με τον τρόπο αυτό, ο 35χρονος πιλότος γίνεται μόλις ο έκτος στην ιστορία της Formula 1 που θα προσφωνείται ως «Sir». Είχαν προηγηθεί οι Sir Stirling Moss, Sir Jackie Stewart και Sir Jack Brabham, καθώς και οι συνιδρυτές της Williams Sir Frank Williams και Sir Patrick Head.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις