Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Έρχονται Alfa Romeo με κινητήρα Peugeot;

5/3/2021

Είναι θέμα χρόνου να δούμε τη διεύρυνση στη γκάμα της Alfa Romeo και όλα δείχνουν ότι θα υιοθετήσει μηχανικά μέρη από τους «κολοσσούς» του ομίλου Stellantis. Πώς θα σας φαινόταν μια Ιταλίδα με κινητήρα από Peugeot;

Είναι γνωστό πλέον ότι FCA και PSA Group έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους υπό την σκέπη του νέου ομίλου «Stellantis». Είναι φυσικό επόμενο, λοιπόν, να δούμε στο μέλλον συνεργασίες και κοινά εξαρτήματα. Ήδη, βέβαια, ακούγεται έντονα ότι είναι θέμα χρόνου να δούμε κινητήρες της Peugeot να περνούν απευθείας σε νέα μοντέλα της Alfa Romeo.

Αυτή τη στιγμή, η γκάμα της ιταλικής φίρμας να αποτελείται από τις Giulia και Stelvio, ενώ είναι ήδη γνωστό ότι στο άμεσο μέλλον θα υπάρξει μία διεύρυνση της γκάμας προς τα κάτω. Η αντίστροφη μέτρηση της Alfa Romeo Brennero, του μικρού SUV της Alfa Romeo, έχει ήδη ξεκινήσει και είναι ήδη γνωστό ότι θα κατασκευάζεται από τον Ιανουάριο του 2023 στο Tychy της Πολωνίας.

Όλα δείχνουν ότι δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε στη γκάμα των κινητήρων της κάποιο μοτέρ που έρχεται απευθείας από την γαλλική φίρμα. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο βραβευμένος τρικύλινδρος κινητήρας 1,2 PureTech των 130 ίππων θα είναι από τα πρώτα μοτέρ που θα τοποθετηθούν κάτω από το καπό ιταλικού μοντέλου. Το ίδιο θα συμβεί και με κάποιες πλατφόρμες, όπως για παράδειγμα η EMP2, που πιθανόν να αποτελέσει και τη βάση για μελλοντικά μοντέλα της Alfa Romeo.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Alfa Romeo αλλάζει και ο όμιλος Stellantis θα της δώσει νέα δυναμική. Μάλιστα, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, θα παρουσιάσει στο άμεσο μέλλον το νέο πρόγραμμα επανεκκίνησης της Alfa Romeo που περιλαμβάνει την άφιξη πολλών νέων μοντέλων. Λέτε ανάμεσα σε αυτά να είναι και η νέα Giulietta; Αναμένουμε τις επίσημες πληροφορίες μέσα στους επόμενους μήνες από τον όμιλο Stellantis.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις