Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

H Bugatti μέσω 3D εκτυπωτών κατασκεύασε μια οκταπίστονη μονοκόμματη δαγκάνα φρένων.

3D δαγκάνα από την Bugatti μόλις 2.9 κιλά

23/1/2018

Το μέλλον είναι σίγουρα στους 3D εκτυπωτές, οι οποίοι χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο σε πολλούς τομείς, από τους οποίους δεν θα μπορούσε να ξεφύγει και αυτός του αυτοκινήτου, με την Bugatti όπως φαίνεται να το γνωρίζει πολύ καλά.

Η επιβεβαίωση αυτών των λεγομένων έρχεται από την τελευταία καινοτομία της εταιρείας, η οποία μέσω 3D εκτυπωτών κατασκεύασε μια οκταπίστονη μονοκόμματη δαγκάνα φρένων, η οποία μάλιστα θα είναι η μεγαλύτερη στη βιομηχανία που θα χρησιμοποιηθεί σε ένα όχημα παραγωγής.
 
Μάλιστα εκτός από το μέγεθος ένα ακόμα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι το βάρος του συγκεκριμένου εξαρτήματος που είναι κατασκευασμένο από κράμα τιτανίου και δεν ξεπερνά τα 2.9 κιλά, σε αντίθεση με τη δαγκάνα που χρησιμοποιεί σήμερα η Chiron, που ζυγίζει 4.9 κιλά, όντας κατασκευασμένη από αλουμίνιο.
 
«Όλοι όσοι κοιτάζουν το κομμάτι είναι έκπληκτοι για το πόσο ελαφρύ είναι, παρά το μεγάλο του μέγεθος. Τεχνικά, αυτό είναι μία εξαιρετικά εντυπωσιακή δαγκάνα φρένων», ανέφερε σε δηλώσεις του ο  Frank Götzke, επικεφαλής των νέων τεχνολογιών στην Bugatti.
 
Κάθε μία από αυτές τις δαγκάνες απαιτεί 45 ώρες για να παραχθεί και η παραγωγική διαδικασία γίνεται μέσω τεσσάρων λέιζερ 400 βατ, τα οποία μετά από 2.213 στρώματα έχουν δημιουργήσει την πλήρη δομή της δαγκάνας, μέχρι να τελειοποιηθεί το εξάρτημα μέσω μιας ακόμα διαδικασίας, η οποία και όταν ολοκληρωθεί έχει δημιουργήσει μία πιο ισχυρή δαγκάνα από την αυτή που έχει τώρα η Chiron.
 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο κράμα τιτανίου εμφανίζεται γενικά στο πλαίσιο και τα φτερά των αεροσκαφών, ενώ η Bugatti θα ξεκινήσει τη διεξαγωγή δοκιμών του τρισδιάστατου τμήματος κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και θα διερευνήσει κατά πόσο μπορεί να μειώσει τον χρόνο παραγωγής.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις