Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Παρελθόν από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της Lotus αποτελεί ο Jean-Marc Gales.

Αλλάζει ο CEO της Lotus

5/6/2018

Παρελθόν από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της Lotus αποτελεί ο Jean-Marc Gales. Έρχεται νέος επικεφαλής στη μάρκα.

Ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Mercedes-Benz και του PSA Groupe, Jean-Marc Gales, παραιτήθηκε από τη θέση του CEO της Lotus Cars και θα αντικατασταθεί από τον Feng Qing Feng, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής τεχνικού τμήματος της ιδιοκτήτριας εταιρείας της Lotus, Geely Holding Group.
 
Η Geely αγόρασε το 51% της Lotus τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν και υποσχέθηκε να μετατρέψει τη μάρκα του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια παγκόσμια ανταγωνιστική φίρμα και έναν ηγέτη στην αγορά σπορ αυτοκινήτων. Μάλιστα όπως αναφέρουν άνθρωποι της φίρμας και συγκεκριμένα ο επικεφαλής οικονομικών της Geely, Daniel Donghui Li, υπό την καθοδήγηση του Gales η Lotus επέστρεψε στην κερδοφορία.

Αυτός είναι όπως φαίνεται και ο λόγος που παρόλο την παραίτηση του Gales από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της Lotus, ο 55χρονος άντρας δεν θα απομακρυνθεί από τη «μαμά» Geely, καθώς θα έχει τον ρόλο του επικεφαλής στρατηγικού συμβούλου του Donghui Li.
 
Τέλος να τονίσουμε πως ο διορισμός του 45χρονου Feng στη θέση του CEO δεν αποκλείεται να επιταχύνει την εισαγωγή των τεχνολογιών της Geely στα νέα μοντέλα της Lotus και πιθανότατα να αυξήσει τη «ανταλλαγή» εξαρτημάτων με τη Volvo, μία στρατηγική η οποία ήδη ακολουθείται στην εταιρία ταξί της Geely, London Electric Vehicle Company.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις