Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Να αλλάξει εντελώς ταυτότητα θέλει η DS Automobiles.

Αλλάζει ταυτότητα η DS Automobiles

16/7/2018

Σε κρίση φαίνεται να βρίσκονται οι σχέσεις της DS με την Citroen.

Να αλλάξει εντελώς ταυτότητα θέλει η DS Automobiles, η οποία σε μία προσπάθεια που θα κάνει για να διαχωρίσει ακόμα περισσότερο τη θέση της από την Citroen, αναμένεται να σταματήσει τις πωλήσεις των DS 4 και DS 5 μέχρι το τέλος του έτους.

Αυτό τόνισε με δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της DS, Yves Bonnefont, ο οποίος γνωστοποίησε πως η παραγωγή των δύο μοντέλων, τα σχέδια των οποίων προέρχονται από τη Citroen, έχει ήδη σταματήσει, τόσο στο εργοστάσιο στο Mulhouse, όσο και σε αυτό στην Sochaux.  
 
Η κίνηση αυτή έχει άμεση σχέση με το γεγονός πως οι πωλήσεις της DS έχουν μειωθεί απότομα τα τελευταία χρόνια, ειδικά στην Κίνα, η οποία είναι μια αγορά που ενδιαφέρει αρκετά τη μάρκα. Ωστόσο από τη μία ο Bonnefont και από την άλλη ο CEO του PSA Groupe, Carlos Tavares, ανέφεραν πως το «χτίσιμο» του εμπορικού σήματος της DS είναι ένα μακροπρόθεσμο έργο, από τη στιγμή που η εταιρεία ψάχνει να βρει τη δική της ταυτότητα απέναντι στους γερμανούς ανταγωνιστές της.

«Το πρώτο εξάμηνο του 2018 είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για εμάς», δήλωσε ο Bonnefont. «Είναι η πρώτη φορά που όλα τα συστατικά της στρατηγικής της DS είναι μαζί. Συντονίσαμε προσεκτικά την κυκλοφορία του DS 7 Crossback αλλά και την κυκλοφορία του στο νέο δίκτυο αντιπροσώπων. Είναι η πρώτη απόδειξη ότι η στρατηγική που ακολουθούμε είναι η σωστή».
 
Τα λόγια αυτά το Bonnefont δεν είναι τυχαία, καθώς οι πωλήσεις του DS 7 Crossback, που είναι το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε εξολοκλήρου από τη μάρκα, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 αύξησε τις πωλήσεις του παγκοσμίως κατά 14% και κατά 25% στην Ευρώπη.
 
Τέλος να σημειωθεί πως ο Bonnefont αναμένει ότι οι πωλήσεις του DS 7 θα αυξηθούν με ταχύτερο ρυθμό καθώς θα εισαχθούν νέοι κινητήρες, αλλά και μία υβριδική έκδοση plug-in.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις