Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Σε αναστολή μπαίνει η παραγωγή της 7άρας στις εκδόσεις βενζίνης.

Αναστολή παραγωγής για την BMW Σειρά 7;

21/3/2018

Σε αναστολή μπαίνει η παραγωγή της 7άρας στις εκδόσεις βενζίνης μέχρι η BMW να βρει τρόπους να μειώσει τις εκπομπές ρύπων κάτω από τα όρια των νέων τεστ. Διαβάστε τι διαρρέεται.

Tην απόφαση να σταματήσει την παραγωγή της Σειράς 7 σε όλες τις εκδόσεις βενζίνης φαίνεται πως έχει πάρει η BMW, σύμφωνα με όσα διαρρέονται τις τελευταίες μέρες στο αξιόπιστο BMW Blog. Oυσιαστικά, πρόκειται για μια προσωρινή αναστολή της παραγωγής που λέγεται ότι θα διαρκέσει περίπου ένα έτος και συνδέεται άμεσα με τους νέους ελέγχους γύρω από τις εκπομπές ρύπων.

Tα νέα όρια στις εκπομπές ρύπων που έχει θέσει ο οργανισμός Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure έχουν αναγκάσει ήδη την BMW να κάνει το ίδιο και για την τωρινή M3. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα νέα τεστ έχουν πιο ακριβείς τρόπους  να μετρούν τις εκπομπές ρύπων που παράγονται από τα αυτοκίνητα σε πραγματικές συνθήκες. Αντίθετα, τα προηγούμενα τεστ του New European Driving Cycle που αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά την δεκαετία του 1980, υπολόγιζαν τις εκπομπές μόνο στην θεωρία και δεν παρουσίαζαν, όπως αποδείχθηκε, τις πραγματικές εκπομπές ρύπων.

Η BMW λέγεται ότι θα χρειαστεί να εγκαταστήσει ένα νέο φίλτρο Otto Particulate Filter και να κατασκευάσει ένα νέο σύστημα εξάτμισης. Αντίθετα, οι diesel εκδόσεις της Σειράς 7 θα συνεχίσουν την πορεία τους, καθώς φαίνεται πως τα μοτέρ είναι ικανά να περάσουν τα νέα όρια που έχουν τεθεί.

Όταν ξαναρχίσει η παραγωγή της 7άρας σε βενζίνη, πολύ πιθανόν να εμφανιστεί με την ανανεωμένη έκδοση της. Περισσότερες πληροφορίες θα αποκαλυφθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις