Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ραγδαία αύξηση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές πωλήσεις στο χώρο του αυτοκινήτου για τον μήνα Απρίλιο.

Αύξηση πωλήσεων τον Απρίλιο στα αυτοκίνητα

18/5/2018

Ραγδαία αύξηση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές πωλήσεις στο χώρο του αυτοκινήτου για τον μήνα Απρίλιο, σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2017. Δείτε περισσότερα.

Μπορεί η ευρωπαϊκή αγορά των αυτοκινήτων να αυξήθηκε τον Απρίλιο κατά 9.6%, ωστόσο όπως αναφέρουν μέσα του εξωτερικού οι πολλές μάρκες είδαν τις δικές τους πωλήσεις για την ίδια γεωγραφική περιοχή να ξεπερνούν το ποσοστό αυτό σημειώνοντας ραγδαία αύξηση.
 
Συγκεκριμένα οι πωλήσεις του ομίλου Volkswagen σημείωσαν άνοδο 13%,οδηγώντας ταυτόχρονα σε άλμα 25% την SEAT, ενώ παράλληλα η βασική μάρκα (VW) σημείωσε αύξηση κατά 19% για να ακολουθήσουν η Porsche με 13% και η Skoda με 10%. Στην αντίπερα όχθη η Audi υποχώρησε κατά 1%.
 
Οι πωλήσεις του ομίλου Renault αυξήθηκαν κατά 10%, ενώ ενισχυμένες κατά 24% ήταν και αυτές της Dacia. Σε ότι αφορά το εμπορικό σήμα της Renault και εκεί σημειώθηκε αύξηση κατά 4.2%.

Η DS Automobiles, μέρος του PSA Group πέτυχε άνοδο της τάξης του 44%, ενώ η Peugeot αυξήθηκε κατά 15% και η Citroen κατά 6,9%. Οι εγγραφές Opel / Vauxhall αυξήθηκαν κατά 1,8% σε σχέση με πέρυσι όταν η φίρμα ήταν ακόμα υπό την ιδιοκτησία της General Motors.
 
Ο μηνιαίος όγκος της Ford αυξήθηκε κατά 14%, ενώ η πωλήσεις των Nissan, Hyundai και Kia σημείωσαν αυξήσεις κατά 5,5% , 15% και 4,1% αντίστοιχα. Μεταξύ των «ηττημένων» τον περασμένο μήνα, ήταν η Fiat που είδες τις πωλήσεις τις να υποχωρούν κατά 4,5%, ενώ οι εγγραφές στη BMW μειώθηκαν κατά 3,1%,ενώ ο όγκος της Mercedes-Benz παρέμεινε αμετάβλητος.
 
Οι πωλήσεις των πέντε μεγαλύτερων αγορών στην Ευρώπη αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα. Οι ισπανικές εγγραφές σημείωσαν άνοδο 12%, ακολουθούμενη από αύξηση 10% στο Ηνωμένο Βασίλειο και αύξηση 9% στη Γαλλία. Ο όγκος πωλήσεων στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 8%, ενώ οι πωλήσεις στην Ιταλία αυξήθηκαν κατά 6,5%. Τέλος 24.2% ήταν η αύξηση για την ελληνική αγορά σε σχέση με τον Απρίλιο του 2017.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις