Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το νέο Α8 θα είναι το τελευταίο αυτοκίνητο της Audi που θα έχει κάτω από το καπό τον W12 κινητήρα, σύμφωνα με τα μέσα του εξωτερικού.

Τέλος στον W12 κινητήρα βάζει η Audi

19/3/2018

Πριν από περίπου 17 χρόνια και συγκεκριμένα το 2001 η Audi παρουσίασε το Α8 με τον W12 κινητήρα. Σήμερα το νέο Α8 θα είναι το τελευταίο μοντέλο της φίρμας που θα παίρνει ισχύ από το 12κύλινδρο μηχανικό σύνολο.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης της γερμανικής φίρμας Peter Mertens, χρησιμοποίησε το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης για να αποκαλύψει ότι το νέο A8 θα γίνει το τελευταίο μοντέλο της εταιρείας που θα προσφέρεται με τον κινητήρα W12.
 
Όπως επικαλούνται διεθνή μέσα ενημέρωσης ο Mertens σε δηλώσεις του εξήγησε «Υπάρχουν πελάτες που θέλουν πραγματικά τον 12κύλινδρο κινητήρα και είναι ευχαριστημένοι με αυτόν και πρόκειται να το αποκτήσουν. Αλλά αυτή θα είναι η τελευταία εγκατάσταση του κινητήρα σε κάποιο μοντέλο».

Η κατάργηση του συγκεκριμένου κινητήρα θα μπορούσε να σημαίνει πως και άλλα μηχανικά σύνολα θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Μάλιστα φήμες θέλουν πως αν συμβεί κάτι τέτοιο πρώτος στη λίστα θα βρεθεί ο V10 5,2 λίτρων που βρίσκεται στο R8, καθώς ο Mertens είπε πρόσφατα ότι το μοντέλο δεν θα αντικατασταθεί μετά τη λήξη της τρέχουσας γενιάς του.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως άλλες μάρκες θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν κανονικά τον W12 κινητήρα, όπως για παράδειγμα η Bentley.   

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις