Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

BMW 216d Gran Coupe: Sportive και πολυτελής

Διαβάστηκε από 10973 αναγνώστες - 26/7/2021

Η νέα BMW Σειρά 2 Gran Coupe καταφέρνει να συνδυάζει κορυφαία ποιότητα και πολυτέλεια, αλλά στην περίπτωση της βασικής έκδοσης πετρελαίου με τους 116 ίππους του τρικύλινδρου μοτέρ δίνει έμφαση και στην οικονομία.

Βασίζεται στη BMW Σειρά 1 και κοιτάζει κατάματα αντιπάλους σαν τη Mercedes CLA, δίνοντας έμφαση στην πολυτέλεια. Η έκδοση της BMW Σειρά 2 Gran Coupe που βρέθηκε στα χέρια μας, όμως, είναι ένα αυτοκίνητο που επιτρέπει οικονομικές μετακινήσεις και μας το απέδειξε στην πράξη. Ώρα, λοιπόν, να σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας από την βασική έκδοση πετρελαίου, γνωστή και ως 216d με τους 116 ίππους.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση του compact coupe μοντέλου, το αμάξωμα που ξεπερνά οριακά τα 4,5 μέτρα είναι αρκετά δυναμικό, με έντονα νεύρα στο καπό και «αιχμηρές» γωνίες. Στο εμπρός τμήμα συναντάμε τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, στο πλαϊνό τμήμα πρωταγωνιστούν οι μεγάλες ζάντες μεγέθους 18 ιντσών που συνδυάζονται με Run-flat ελαστικά και του νίκελ πλαίσιο γύρω από τα παράθυρα, ενώ το πίσω μέρος είναι ενδεχομένως και το πιο αμφιλεγόμενο σχεδιαστικά σημείο του αμαξώματος και φέρει λεπτά φωτιστικά σώματα.



Εσωτερικό: Κορυφαία ποιότητα, καλοί χώροι
Περνώντας στην καμπίνα της BMW 216d Gran Coupe, το κλίμα είναι άκρως πολυτελές και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί κορυφαίας ποιότητας. Οι δερμάτινες επενδύσεις συνδυάζονται με τα μαλακά στην υφή πλαστικά, ενώ το high-tech στοιχείο δε θα μπορούσε να απουσιάζει. Έτσι, πίσω από το τριάκτινο τιμόνι υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων με χρήσιμες για τον οδηγό ενδείξεις, ενώ στην κεντρική κονσόλα συναντάμε μία οθόνη αφής μεγέθους 10,25 ιντσών. Ο έλεγχός της γίνεται τόσο με αφή, όσο και με το σχετικό panel του περιστροφικού διακόπτη, ενώ ακριβώς δίπλα συναντάμε τον διακόπτη επιλογής του προφίλ οδήγησης (Sport, Comfort και Eco Pro). Κάπου εδώ να τονίσουμε ότι υπάρχει και πρόγραμμα τηλεμετρίας, όπου προβάλλει τα G που δέχεται το αμάξωμα και άλλες πληροφορίες που δημιουργούν μία πιο «οδηγοκεντρική» διάθεση. Σε επίπεδο χώρων, η νέα BMW 216d Gran Coupe κινείται στα πλαίσια του ανταγωνισμού, έχοντας ελαφρώς μεγαλύτερο χώρο αποσκευών από την Σειρά 1. Πιο συγκεκριμένα, ο συνολικός όγκος αγγίζει τα 430 λτ., ενώ στις πίσω θέσεις θα βολευτούν άνετα δύο ενήλικες επιβάτες χωρίς να στερηθούν χώρου για πόδια και κεφάλη.



Κινητήρας: Ενθουσιάζει, όχι σε δύναμη αλλά σε οικονομία
Κάτω από το καπό της νέας BMW 216d Gran Coupe συναντάμε ένα τρικύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ πετρελαίου χωρητικότητας 1.496 κ.εκ. Η ισχύς του αγγίζει τους 116 ίππους και η μέγιστη ροπή φτάνει τα 270 Nm, ενώ η βαυαρική φίρμα επέλεξε να το συνοδέψει αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων, το οποίο εννοείται ότι είναι τεχνολογίας διπλού συμπλέκτη. Δεδομένου ότι το βάρος του αμαξώματος ξεπερνά οριακά τα 1.500 κιλά, είναι λογικό οι επιδόσεις να μην ενθουσιάζουν αλλά σε καμία περίπτωση δε θα απογοητεύσουν τον οδηγό. Ενδεικτικά, τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 10,3 δλ. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα, ενώ το «αντίτιμο» ως προς την οικονομία είναι ιδιαίτερα θετικό. Η επίσημη αντιπροσωπεία αναφέρει μέση τιμή κατανάλωσης σε μεικτές συνθήκες οδήγησης μόλις 3,8 λτ./100 χλμ., ενώ στη διάρκεια της δοκιμής είδαμε ότι σε πραγματικές συνθήκες είναι εφικτό να κινηθεί κανείς οριακά πάνω από τα 6 λτ./100 χλμ.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε