Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Κινητήρας: Συνδυαστική ισχύς 218 ίππων, ηλεκτρική αυτονομία 75 χλμ.

Διαβάστηκε από 12468 αναγνώστες - 20/8/2021

Όπως συνέβη και στις υπόλοιπες εκδόσεις των «entry level» Plug-In υβριδικών Mercedes, κάτω από το καπό της CLA 250e, βρίσκεται ένα υπερτροφοδοτούμενο θερμικό μοτέρ με τέσσερις κυλίνδρους σε σειρά και χωρητικότητα που αγγίζει τα 1.332 κ.εκ. Πέρα από το συμβατικό μοτέρ, υπάρχει και ένας ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 15,6 kWh. Το αποτέλεσμα είναι η συνδυαστική ισχύς να φτάνει τους 218 ίππους και η ροπή τα 450 Nm. Η κίνηση περνά στον εμπρός άξονα μέσω αυτόματου σασμάν 8 σχέσεων και τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε μόλις 6,7. Πέρα όμως από τις εκπληκτικές επιδόσεις, η CLA 250e έχει και το οικολογικό της προφίλ, αφού μπορεί να διανύσει έως και 75 χλμ. χωρίς να καταναλώσει σταγόνα βενζίνης. Με την μπαταρία τελείως γεμάτη είναι εφκτή μία κατανάλωση της τάξης των 3 λτ./100 χλμ., με την επίσημη αντιπροσωπεία να ανακοινώνει 1,4 λτ./ 100 χλμ. Όσον αφορά στη διαδικασία φόρτισης, περίπου 5,5 ώρες απαιτούνται σε συμβατική οικιακή πρίζα, ενώ με χρήση wallbox, ο χρόνος μειώνεται στη μία ώρα και 45 λεπτά.  

Kοινοποίησε το »


Στο δρόμο: Αρχοντική ποιότητα κύλισης
Η κορυφαία λειτουργία της ανάρτησης και η άνεση που παρέχεται στους επιβάτες ήταν πάντα βασικά στοιχεία των μοντέλων της Mercedes. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως η Plug-In υβριδική CLA 250e είναι σε θέση να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά προσφέροντας μετακινήσεις με απόλυτη ησυχία. Η μεγάλη αυτονομία καθιστά το γερμανικό μοντέλο ικανό να καλύψει όλες τις καθημερινές μετακινήσεις σαν ένα καθαρόαιμο αμιγώς ηλεκτρικό. Από την άλλη πλευρά, σε πιο μακρινές αποστάσεις, θα απολαύσει κανείς τις κορυφαίες επιδόσεις από τη συνδυαστική λειτουργία των κινητήρων. Σε πιο «σφικτές» διαδρομές, η Mercedes CLA 250e απέδειξε ότι, παρά το αυξημένο βάρος των 1.725 κιλών, μπορεί να κινηθεί σε πιο σβέλτους ρυθμούς και τα φρένα λειτούργησαν υποδειγματικά ακόμα και σε έντονη καταπόνηση. Τέλος, το τιμόνι έχει ικανοποιητική ακρίβεια και «πληροφορεί» επαρκώς τον οδηγό.



Η τιμή της Mercedes CLA 250 e ξεκινά από τα 47.190 ευρώ, ενώ οι εκπομπές CO2 είναι μόλις 25 γρ./χλμ. με αποτέλεσμα να υπάρχει απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας. Επιπλέον σημαντικό στοιχείο είναι ότι η τιμή προ φόρων κυμαίνεται κάτω από τα 40.000 ευρώ, οπότε υπάρχει φοροαπαλλαγή για χρήση ως εταιρικό αυτοκίνητο.

Συμπέρασμα
Η Plug-In υβριδική έκδοση της CLA καταφέρνει να ανταποκρίνεται ιδανικά σε κάθε περίσταση, στοιχείο που την καθιστά άκρως ολοκληρωμένη. Παίρνει «άριστα» στο αισθητικό κομμάτι, ενθουσιάζει με τις επιδόσεις και ασφαλώς ελαχιστοποιεί τα καθημερινά έξοδα μετακίνησης. 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »