Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Στον δρόμο: Ανετη και φινετσάτη

Διαβάστηκε από 5608 αναγνώστες - 4/8/2021

Η Plug-In υβριδική BMW διατηρεί όλα εκείνα τα στοιχεία που την καθιστούν ένα ολοκληρωμένο SUV. Στο αστικό περιβάλλον κινείται αμιγώς ηλεκτρικά και αθόρυβα, με την κορυφαία ηχομόνωση να δημιουργεί την απόλυτη ησυχία στο εσωτερικό. Η ειδικά σεταρισμένη ανάρτηση αποσβένει υποδειγματικά τις ανωμαλίες. Όταν όμως ο οδηγός πιέσει το πεντάλ του γκαζιού, ο θερμικός κινητήρας ενεργοποιείται αστραπιαία και οι 292 συνδυαστικοί ίπποι επιταχύνουν το αμάξωμα των δύο τόνων εντυπωσιακά. Παρά το αυξημένο βάρος λόγω του υβριδικού συστήματος, η BMW X3 xDrive30e παραμένει ακλόνητη στις απότομες καμπές και τα φρένα δείχνουν ακούραστα.

Kοινοποίησε το »


Σε επίπεδο οικονομίας, στη διάρκεια της δοκιμής με γεμάτες τις μπαταρίες διανύσαμε μία απόσταση σχεδόν 40 χλμ., ενώ η κατανάλωση για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα κυμάνθηκε στα 4,5 λτ./100 χλμ (έως 2,5 λτ./100 χλμ η εργοστασιακή τιμή). Από την ώρα που οι μπαταρίες άδειασαν τελείως, είδαμε την μεικτή κατανάλωση να μην ξεπερνά τα 8 λτ./100 χλμ., εξαιρετική τιμή αν αναλογιστεί κανείς το βάρος του βαυαρικού SUV. Ασφαλώς υπάρχουν και ρυθμίσεις διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας, όπως για παράδειγμα το «eDrive Mode», όπου το αυτοκίνητο κινείται αμιγώς ηλεκτρικά με ταχύτητα έως 110 χλμ./ώρα και το σύστημα διατήρησης επιπέδου μπαταρίας, ώστε ο οδηγός να χρησιμοποιήσει την ηλεκτρική ενέργεια σε δεύτερο χρόνο.

Η τιμή της BMW X3 xDrive30e των 292 ίππων ξεκινά από τα 63.500 ευρώ και, όπως συμβαίνει με την πλειονότητα των Plug-In υβριδικών μοντέλων, απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας αφού εκπέμπει ελάχιστους ρύπους (44 γρ./χλμ).

Συμπέρασμα
Η γκάμα της BMW X3 είχε ανάγκη από μία Plug-In υβριδική έκδοση και η xDrive30e συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα του εξηλεκτρισμού σε ένα άκρως ολοκληρωμένο σύνολο. Extra bonus η πολύ ανταγωνιστική τιμή των 63.500 ευρώ, ποσό που ακούγεται υψηλό, αλλά υπενθυμίζουμε ότι απέχει 5.400 ευρώ από την «απλή» xDrive20i έκδοση των 58.100 ευρώ.

Kοινοποίησε το »