Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Κινητήρας: Η πετυχημένη συνταγή του 1,5 TFSI
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Κινητήρας: Η πετυχημένη συνταγή του 1,5 TFSI

Διαβάστηκε από 22209 αναγνώστες - 1/11/2021

Κάτω από το καπό του ανανεωμένου Audi Q2 στην έκδοση 35 TFSI βρίσκεται ένας γνωστός κινητήρας που μας έχει ξανά συστηθεί στο παρελθόν. Πρόκειται για ένα υπερτροφοδοτούμενο, τετρακύλινδρο μοτέρ βενζίνης με σύστημα άμεσου ψεκασμού του οποίου η χωρητικότητα αγγίζει τα 1.498 κ.εκ. Ως γνωστόν, η ισχύς του αγγίζει τους 150 ίππους και η ροπή τα 250 Nm. Στη συγκεκριμένη έκδοση, η κίνηση περνά στους εμπρός τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου S-Tronic. Οι επιδόσεις είναι ικανοποιητικές, με το αμάξωμα των 1.380 κιλών να επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα μέσα σε 8,8 δλ. Δε θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο βέβαια και για την κατανάλωση, μιας και στη διάρκεια της δοκιμής είδαμε στον ψηφιακό πίνακα οργάνων μία μέση τιμή της τάξης των περίπου 8 λτ./100 χλμ. (η επίσημη αντιπροσωπεία ανακοινώνει 6-6,5 λτ./100 χλμ.).

Κοινοποίησέ το »


Στον δρόμο: Είναι άνετο, εμπνέει σιγουριά
Πέρα από τη στιβαρότητα που σχολιάσαμε όσον αφορά το εσωτερικό, την ίδια αίσθηση αφήνει το ανανεωμένο Audi Q2 και σε όποιον βρεθεί πίσω από το τιμόνι του. Η ποιότητα κύλισης είναι υποδειγματική, με την ανάρτηση να είναι όσο σφικτή πρέπει ώστε να είναι σε θέση να απορροφά αποτελεσματικά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, αλλά και να μην δημιουργεί έντονες κλίσεις του αμαξώματος. Ο κινητήρας συνδυάζεται υποδειγματικά με το γρήγορο στις αλλαγές κιβώτιο ταχυτήτων, προσφέροντας ικανοποιητικές επιδόσεις, ειδικά στην περίπτωση που ο οδηγός θα επιλέξει το «Sport» προφίλ οδήγησης. Τέλος, τα φρένα απέδειξαν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε έντονη καταπόνηση και το πλαίσιο ξαφνιάζει εντυπωσιακά με μεγάλη ακαμψία του.



Η τιμή του ανανεωμένου Audi Q2 ξεκινά από τα 21.078 ευρώ, ενώ για την έκδοση 35 TFSI που έρχεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο, το κόστος απόκτησης αυξάνεται στα 25.414 ευρώ.

Συμπέρασμα
Όχι και τόσο SUV! Το ανανεωμένο Audi Q2, ειδικά στην έκδοση δοκιμής των 150 ίππων, αποδεικνύει ότι είναι ιδιαίτερα δυναμικό και «sportive» για να χαρακτηριστεί απόλυτα ως ένα SUV και η μικρή απόστασή του από το έδαφος το επιβεβαιώνει. Όσο για τον χαρακτηρισμό «premium», η κορυφαία ποιότητα του εσωτερικού τον επιβεβαιώνει και με το παραπάνω.

ή πηγαίνετε κατευθείαν στη σελίδα που σας ενδιαφέρει

Κοινοποίησέ το »