Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Κινητήρας: Πολιτισμένος και με ισχύ 140 ίππων

Διαβάστηκε από 10453 αναγνώστες - 18/8/2021

Κάτω από το καπό του Renault Scenic κρύβεται ένας υπερτροδοφοτούμενος κινητήρας βενζίνης. Ονομάζεται TCe, είναι τετρακύλινδρος και η χωρητικότητά του αγγίζει τα 1.333 κ.εκ., με αποτέλεσμα να αποδίδει 140 ίππους και 240 Nm ροπής από τις 1.600 σ.α.λ. Η κίνηση περνά ασφαλώς στον εμπρός άξονα μέσω μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων με έξι σχέσεις και το αποτέλεσμα είναι το αμάξωμα των περίπου 1.500 κιλών να επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα μέσα σε 10,9 δλ. Όσον αφορά στην κατανάλωση, η επίσημη αντιπροσωπεία ανακοινώνει 5,6 λτ./100 χλμ., ενώ στη διάρκεια της δοκιμής την είδαμε να κυμαίνεται στα περίπου 7,5 λτ./100 χλμ. Βέβαια, με την ενεργοποίηση της χαρτογράφησης ECO είναι πιθανό να επιτευχθεί ακόμα καλύτερη τιμή της τάξης των περίπου 7 λτ./100 χλμ.

Kοινοποίησε το »


Στον δρόμο: Έτοιμο να «σηκώσει» τα οικογενειακά βάρη
Το πρώτο στοιχείο που θα εκτιμήσει κανείς οδηγώντας την τέταρτη γενιά του Renault Scenic είναι σίγουρα η ορατότητα. Οι λεπτές κολώνες του παρμπρίζ διευκολύνουν το έργο του οδηγού στο αστικό περιβάλλον, σε αυτό βέβαια συμβάλλει και η ψηλή θέση οδήγησης. Ο κινητήρας είναι ικανός να ανταπεξέλθει στο βάρος του αμαξώματος και επιτρέπει άνετες μετακινήσεις σε κάθε είδους διαδρομή. Ομοίως θετικές εντυπώσεις αφήνουν και τα φρένα, με το πεντάλ να είναι ιδιαίτερα γραμμικό, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων έχει την κατάλληλη κλιμάκωση. Κάπου εδώ οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και το γεγονός ότι ο επιλογέας ταχυτήτων βρίσκεται σε εξαιρετική θέση, με την απόστασή του από το τιμόνι να είναι υπερβολικά μικρή. Τέλος, σε επίπεδο άνεσης, οι ζάντες μεγέθους 20 ιντσών δε γίνονται σε καμία περίπτωση αντιληπτές, αφού ακόμα και σε κακοτράχαλες διαδρομές η ανάρτηση λειτουργεί υποδειγματικά.



Η τιμή της τέταρτης γενιάς Renault Scenic ξεκινά από τα 27.890 ευρώ, ενώ οι εκπομπές ρύπων κυμαίνονται στο εύρος 127-136 γρ./χλμ. με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απαλλαγή τελών κυκλοφορίας.

Συμπέρασμα
Η συμβίωση με το Renault Scenic μας έπεισε ότι αποτελεί μία τίμια επιλογή για τους οικογενειάρχες που αναζητούν σε ένα αυτοκίνητο τη μέγιστη πρακτικότητα. Οι άφθονοι χώροι, η έξυπνη διαχείρισή τους αλλά και η δυναμική εμφάνιση είναι στοιχεία που δύσκολα θα αφήσουν κάποιον αδιάφορο.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »