Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Kia e-Soul: Ηλεκτρική ψυχή 204 ίππων

30/7/2021

Το Kia Soul στην τρίτη του γενιά εξηλεκτρίστηκε πλήρως και έρχεται με αυτονομία που ξεπερνά τα 600 χλμ στην έκδοση με τη μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας. Σίγουρα έχει «ψυχή», αλλά και 204 ίππους!

Ο εξηλεκτρισμός της αυτοκίνησης φαίνεται ότι έχει επηρεάσει τις εταιρείες και ως προς την σχεδίαση, με αποτέλεσμα πλέον να βλέπουμε πιο τολμηρά σχέδια. Ένα εξ αυτών είναι σίγουρα και το Kia e-Soul, το οποίο βρέθηκε στα χέρια μας στην έκδοση με τη μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας και μας ξάφνιασε τόσο με την πραγματική του αυτονομία, όσο και με την ιδιαίτερη σχεδίασή του.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Είναι ένα αυτοκίνητο που θα διχάσει το κοινό, αφού με την πρώτη ματιά είτε θα το λατρέψεις, είτε θα σε προβληματίσει. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι δε θα περάσει σε καμία περίπτωση απαρατήρητο. Τα φωτιστικά σώματα είναι full LED τόσο μπροστά, όσο και πίσω, ενώ κυριαρχούν οι «απαλές» γραμμές, χωρίς έντονα «νεύρα» και καμπύλες. Η υποδοχή φόρτισης βρίσκεται στην εμπρός μάσκα, ενώ οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17 ιντσών φέρουν αεροδυναμικές επιφάνειες. Σήμα κατατεθέν, βέβαια, του ηλεκτρικού e-Soul είναι το τετραγωνισμένο αμάξωμα και τα πίσω φωτιστικά σώματα που περιβάλλον όλο το παρμπρίζ και το βράδυ δημιουργούν ένα εντυπωσιακό θέαμα.



Εσωτερικό: Μοντέρνο και ποιοτικό

Την ιδιαίτερη σχεδίαση του εξωτερικού ακολουθεί και η καμπίνα, η οποία ξεχωρίζει με τη μοντέρνα και νεανική της σχεδίαση. Τα υλικά στις περισσότερες επιφάνειες είναι μαλακά και η συναρμολόγησή τους δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Στην κεντρική κονσόλα με το ιδιαίτερο σχήμα συναντάμε την οθόνη αφής μεγέθους 10,25 ιντσών, η οποία παρέχει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στον οδηγό, ενώ σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως τα «φυσικά» κουμπιά ακριβώς από κάτω είναι ιδιαίτερα βολικά. Εννοείται ότι υπάρχει υψηλό επίπεδο συνδεσιμότητας μέσω Android Auto και Apple CarPlay, ενώ μέσω της εφαρμογής UVO δίνεται η δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου, όπως για παράδειγμα η ενεργοποίηση του κλιματισμού από την έξυπνη συσκευή μας. Το αμιγώς ηλεκτρικό Kia e-Soul εξοπλίζεται με μία σειρά από σημαντικά αξεσουάρ που αναβαθμίζει τις καθημερινές μετακινήσεις, όπως για παράδειγμα το Head-Up Display που προβάλλει σημαντικές πληροφορίες στο παρμπρίζ, το ηχοσύστημα Harman Kardon και ο «διακριτικός» ψηφιακός πίνακας οργάνων. Τέλος, πίσω από το τιμόνι υπάρχουν τα τυπικά paddles, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση ελέγχουν την ένταση της ανάκτησης, ενώ από το κεντρικό «τούνελ» απουσιάζει ο τυπικός επιλογέας και τη θέση του παίρνει ένας περιστροφικός διακόπτης. Οι χώροι για τους επιβάτες κυμαίνονται σε πολύ καλό επίπεδο, με το ύψος της οροφής να εξασφαλίζει άνετες μετακινήσεις στα πίσω καθίσματα ακόμα και για ψηλούς επιβάτες, ενώ ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 315 λτ.

 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε