Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Κινητήρας: 204 ίπποι και πραγματική αυτονομία 450 χλμ.

12/7/2021

Το νέο VW ID.4 εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 204 ίππους και 310 Nm ροπής. Η ισχύς έρχεται έντονα και αθόρυβα, επιταχύνοντας το ογκώδες όχημα μέχρι και την ταχύτητα των 160 χλμ./ώρα, όπου επεμβαίνει ο ηλεκτρονικός κόφτης. Όσον αφορά στις επιδόσεις, με την επιλογή του «Sport» προγράμματος οδήγησης, τα 0-100 χλμ./ώρα είναι υπόθεση μόλις 8,4 δλ. Το ηλεκτρικό μοτέρ τροφοδοτείται από μία μπαταρία χωρητικότητας 82 kWh, η οποία σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία προσφέρει μία αυτονομία που μπορεί να φτάσει έως τα 522 χλμ. (WLTP). Ωστόσο, στη διάρκεια της συμβίωσής μας με το νέο Volkswagen ID.4 διαπιστώσαμε ότι η μέση κατανάλωση των περίπου 20 kWh/100 χλμ. προσφέρει μία αυτονομία της τάξης των 460 χλμ., αρκεί η οδήγηση να γίνεται με αξιοποίηση της ανάκτησης ενέργειας και το πρόγραμμα «ECO» ενεργοποιημένο.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »


Ως προς τη φόρτιση της μπαταρίας, σε ταχυφορτιστή αρκούν μόλις 30 λεπτά για τη μετάβαση από το 10 στο 80%, σε Wallbox 11 kW περίπου έξι ώρες και σε απλό οικιακό δίκτυο περισσότερες από 30 ώρες.



Στον δρόμο: Απόλυτη σιωπή
Η απόλυτη ησυχία που επικρατεί στην καμπίνα είναι κλασσικό φαινόμενο στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στην περίπτωση του VW ID.4 όμως κάτι τέτοιο γίνεται ακόμα πιο έντονο λόγω της απίστευτης ηχομόνωσης που επικρατεί, αλλά και της ποιότητας κύλισης. Σε αστικό περιβάλλον, η οδήγηση είναι πραγματικά ξεκούραστη, αφού ο κύκλος στροφής είναι μικρός δεδομένου του μεγέθους του αμαξώματος. Οι ανωμαλίες του οδοστρώματος απορροφώνται υποδειγματικά, λόγω της ύπαρξης ανάρτησης πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα και το μόνο σίγουρο είναι ότι μετρίασε τη «σκληρή» αίσθηση από τις ζάντες μεγέθους 21 ιντσών που συναντάμε στον στάνταρ εξοπλισμό της έκδοσης δοκιμής.

Το νέο VW ID.4 έρχεται σε δύο εκδόσεις, την 1st Edition και την 1st Max Edition, με την τιμή να ξεκινά από τα 46.800 ευρώ στην πρώτη περίπτωση και τα 55.900 στη δεύτερη. Βέβαια, με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά», οι τιμές διαμορφώνονται στα 41.139 και 49.900 ευρώ αντίστοιχα.



Συμπέρασμα
Το ηλεκτρικό SUV της Volkswagen είναι ένα αυτοκίνητο που θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί το «mainstream» της νέας εποχής. Προσφέρει εξαιρετική αυτονομία που απαλλάσσει τον οδηγό από το πρόσθετο άγχος, ενώ ταυτόχρονα οι χώροι είναι εξαιρετικοί. Και όλα αυτά σε μία τιμή που χαρακτηρίζεται ανταγωνιστική για τα δεδομένα της ηλεκτροκίνησης.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το »