Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Κινητήρας: Με 100 ίππους ο τρικύλινδρος 1000άρης
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Κινητήρας: Με 100 ίππους ο τρικύλινδρος 1000άρης

Διαβάστηκε από 14959 αναγνώστες - 22/10/2021

Κάτω από το καπό του νέου Fiat Tipo Cross συναντάμε έναν τρικύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 999 κ.εκ., ο οποίος ονομάζεται FireFly και τροφοδοτείται από βενζίνη. Η ισχύς του αγγίζει τους 100 ίππους και η μέγιστη τιμή της ροπής των 190 Nm έρχεται από τις 1.500 σ.α.λ. Εννοείται ότι η κίνηση περνά αποκλειστικά στον εμπρός άξονα μέσω μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων με πέντε σχέσεις. Κάπως έτσι, το αμάξωμα των 1.260 κιλών επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 12,2 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 183 χλμ./ώρα. Όσον αφορά στην κατανάλωση, η επίσημη αντιπροσωπεία ανακοινώνει 5,5 λτ./100 χλμ. σε μεικτές συνθήκες οδήγησης. Ωστόσο, στη διάρκεια της δοκιμής διαπιστώσαμε ότι στην πραγματικότητα αυτή η τιμή κυμαίνεται κοντά στα 7,5 λτ./100 χλμ.

Κοινοποίησέ το »


Στον δρόμο: «Δίψα» για περιπέτεια
Το Fiat Tipo Cross είναι ένα αυτοκίνητο που προορίζεται για τον μέσο οικογενειάρχη και με αυτή τη σκοπιά φροντίσαμε να το αξιολογήσουμε. Έτσι, το ιταλικό μοντέλο καταφέρνει να προσφέρει άνετες και ευρύχωρες μετακινήσεις στους επιβάτες. Ταυτόχρονα, το «off-road» look δε εξυπηρετεί μόνο αισθητικούς σκοπούς, αλλά στην πράξη δίνει έναν «αέρα» στο Tipo Cross να κινηθεί και εκτός δρόμου. Από εκεί και πέρα, η ανάρτηση ναι μεν απορροφά κραδασμούς, αλλά επιτρέπει και την εμφάνιση κλίσεων στο αμάξωμα που σε καμία περίπτωση όμως δε θα προβληματίσουν τον οδηγό. Ταυτόχρονα, σε ταχύτερους ρυθμούς θα διαπιστώσει κανείς ότι το τιμόνι δεν παρέχει άριστη πληροφορησή, αλλά τα φρένα λειτουργούν αποτελεσματικά (ταμπούρα στον πίσω άξονα).



Η τιμή του νέου Fiat Tipo Cross ξεκινά από τα 17.950 ευρώ στη βασική έκδοση, ενώ οι εκπομπές ρύπων αγγίζουν τα 130 γρ./χλμ. με αποτέλεσμα να μην απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας.

Συμπέρασμα
Το νέο Fiat Tipo Cross έρχεται με σκοπό να «αντλήσει» εμπορικό μερίδιο από την κατηγορία των SUV και ο «περιπετειώδης» χαρακτήρας του δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Κοινοποίησέ το »