Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η Evora που βλέπετε στην εικόνα είναι πολύ πιθανό να αντικατασταθεί.

Έρχονται δύο νέα μοντέλα το καλοκαίρι από τη Lotus

20/3/2018

Δύο ολοκαίνουργια μοντέλα της Lotus βρίσκονται στα πλάνα της εταιρείας, όπως επίσημα αποκαλύφθηκε. Δείτε περισσότερα.

Αποκαλυπτικές ήταν οι δηλώσεις στις οποίες προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της Lotus Jean-Marc Gales, ο οποίος επιβεβαίωσε πως η φίρμα εργάζεται πάνω στην κατασκευή δύο ολοκαίνουργιων μοντέλων, τα οποία θα κάνουν την εμφάνισή τους το 2020.
 
Μάλιστα ο ισχυρός άντρα της βρετανικής μάρκας υπογράμμισε πως  και τα δύο αυτοκίνητα έχουν πάρει την έγκριση για να κατασκευαστούν, αναφέροντας πως περισσότερες λεπτομέρειες για αυτά θα ειπωθούν μέσα στους επόμενους πέντε μήνες. Επιπλέον ο Gales είπε πως μετά την Evora που παρουσιάστηκε το 2009, τα δύο αυτά μοντέλα πρόκειται να είναι τα πρώτα ολοκαίνουργια οχήματα που έρχονται, συμπληρώνοντας πως «θα έχουν ως σημείο αναφοράς το χειρισμό, την αεροδυναμική και το χαμηλό βάρος».

Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο που έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lotus είναι ότι το ένα από αυτά θα αντικαταστήσει ένα υπάρχον όχημα όπως η Elise, η Exige ή η Evora, με την πρώτη να θεωρείται η πιο πιθανή επιλογή, ενώ το δεύτερο φήμες κάνουν λόγο πως θα πάρει τη θέση της 3-Eleven.
 
Εκτός των δύο σπορ αυτοκινήτων ο Gales επιβεβαίωσε ότι οι άνθρωποι της φίρμας εργάζονται πάνω σε ένα crossover, ωστόσο κατέστησε σαφές πως θα εμφανιστεί μετά από περίπου τέσσερα χρόνια, καθώς ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί η σχεδιαστική γλώσσα που θα χρησιμοποιηθεί, η οποία δεν μπορεί να είναι η ίδια με αυτή που ακολουθείτε από τα σπορ αυτοκίνητα.
 
Ο Gales σημείωσε πως το crossover θα έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με την Porsche Macan ή την Cayenne και θα αντλήσει στοιχεία από διάφορα αντίστοιχα μοντέλα της Geely, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αισθητικά όμορφο crossover απόδοσης.   

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις