Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Ειδική έκδοση για τα 25 χρόνια Porsche Boxster

13/1/2021

Τα 25 χρόνια ζωής συμπληρώνει η Porsche Boxster και το γιορτάζει με μία ειδική έκδοση που βασίζεται στην GTS 4.0. Δείτε με ποιον κινητήρα έρχεται και σε πόσα αντίτυπα θα διατεθεί!

Έχουν περάσει 25 ολόκληρα χρόνια από τότε που η Porsche παρουσίασε την πρώτη γενιά της Boxster, ενός κεντρομήχανου roadster που έμελλε να γνωρίσει μεγάλη αποδοχή από το κοινό. Οι Γερμανοί επέλεξαν να το γιορτάσουν με μία ειδική έκδοση με το όνομα «Porsche Boxster 25 Years», η οποία θα διατεθεί σε μόλις 1.250 αντίτυπα.

Το εν λόγω μοντέλο θα διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες εκδόσεις εξωτερικά και θα προσφέρεται αποκλειστικά με λεπτομέρειες στο χρώμα «Neodyme», το οποίο χρησιμοποιήθηκε κατά την αποκάλυψη της πρωτότυπης Porsche Boxster, στην έκθεση του Ντιτρόιτ πίσω στο 1993. Με αυτό το χάλκινο χρώμα θα είναι βαμμένες αρκετές λεπτομέρειες όπως ένα μέρος της εμπρός μάσκας, οι εισαγωγές αέρα και οι ανασχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20 ιντσών. Το αμάξωμα συνολικά θα διατεθεί σε τρία χρώματα, τα «GT Silver Metallic», «Jet Black Metallic» και «Carrara White Metallic».



Αλλαγές θα υπάρχουν και στο εσωτερικό, όπου όλες οι επενδύσεις θα είναι βαμμένες στο χρώμα «Bordeaux Red», ενώ δε θα απουσιάζουν και τα λογότυπα «25 Years». Οι δερμάτινες επενδύσεις θα συνδυάζονται με «βουρτισμένο» αλουμίνιο και ο εξοπλισμός θα είναι αρκετά πλούσιος, με τα θερμαινόμενα καθίσματα και το σπορ τιμόνι να βρίσκονται στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου.



Κάτω από το καπό της ειδικής έκδοσης θα βρίσκεται ένας 4λιτρος, επίπεδος κινητήρας απόδοσης 400 ίππων. Πρόκειται για το ίδιο μοτέρ που συναντάμε και στην 718 Boxster GTS 4.0, άλλωστε σε αυτό το μοντέλο βασίζεται η «Boxster 25 Years». Τα 0-100 χλμ./ώρα είναι υπόθεση μόλις 4,5 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 290 χλμ./ώρα. Ο κινητήρας θα συνοδεύεται είτε με το γνωστό αυτόματο κιβώτιο PDK διπλού συμπλέκτη, είτε με μηχανικό έξι σχέσεων, ενώ η Porsche Boxster 25 Years θα είναι διαθέσιμη από τα τέλη του ερχόμενου Μαρτίου.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις