Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Βλέπετε μια ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα, έργο ανεξάρτητου σχεδιαστή.

Έκδοση Shooting Brake του Arteon ετοιμάζει η VW

19/3/2018

Αυξημένες πιθανότητες για να μπει στη γραμμή παραγωγής της Volkswagen μια έκδοση Shooting Brake, συγκεντρώνει το Arteon, σύμφωνα με αναφορές των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Τίποτα δεν είναι επίσημο ωστόσο ξένα μέσα επικαλούνται τις δηλώσεις του επικεφαλής της εταιρείας για μεσαία και μεγάλα αυτοκίνητα Elmar-Marius Licharz, ο οποίος υπογράμμισε πως «Θα ήθελα να κατασκευαστεί μία έκδοση Shooting Brake. Τα σχέδια αυτά βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, ωστόσο δεν είναι ακόμα τελικά».
 
Περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο η γερμανική φίρμα εκτός του Arteon Shooting Brake, σχεδιάζει επίσης να προσφέρει έναν νέο κινητήρα στο νέο σεντάν, το οποίο δεν θα έχει κάποια σχέση με την ηλεκτροκίνηση. Όπως όλα δείχνουν πρόκειται για το V6 μηχανικό σύνολο, όπου ήδη έχει εγκατασταθεί σε ένα πρωτότυπο και δεν αποκλείεται η VW να το ενσωματώσει και στο Atlas.

Σε σχετική ερώτηση που έγινε από τους εκπροσώπους του τύπου ο Licharz απάντησε: «Αν κατασκευάσουμε ένα εξακύλινδρο κινητήρα, τότε συζητάμε για το Arteon. Έχουμε δημιουργήσει ήδη έναν σε ένα πρωτότυπο όχημα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο Atlas».
 
Αν αυτά τα σχέδια υλοποιηθούν και έρθει στην παραγωγή το Arteon με τον εξακύλινδρο κινητήρα, τότε θα έχουν ως στόχο την ενίσχυση της θέσης της Volkswagen απέναντι από τους ανταγωνιστές της, Audi A5 Sportback και BMW Σειρά 4 Gran Coupe, ενώ ταυτόχρονα θα διαχωρίσει τη θέση της από τις Skoda και SEAT.   

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις