Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Από την πλευρά της η Mercedes ήταν από τις πρώτες εταιρείες που υιοθέτησαν κάποια πρώτα συστήματα ημι-αυτόνομης τεχνολογίας.

Eπενδύει στα συστήματα αυτονομίας η Mercedes

19/1/2018

Στον χορό των αυτόνομων συστημάτων οδήγησης μπαίνει δυναμικά η Mercedes, αποκαλύπτοντας τα πρώτα της σχέδια για την ανάπτυξη τους. Διαβάστε περισσότερα.

Tα αυτόνομα συστήματα οδήγησης γίνονται σιγά σιγά ένας τομέας στον οποίο ολοένα και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν αρκετά χρήματα.

Από την πλευρά της η Mercedes ήταν από τις πρώτες εταιρείες που υιοθέτησαν κάποια πρώτα συστήματα ημι-αυτόνομης τεχνολογίας, ωστόσο είδε την Audi να παίρνει κεφάλι όταν λάνσαρε το ολοκαίνουριο Α8 με αυτόνομα συστήματα τεχνολογίας επίπεδου 3. Η αυτοκινητοβιομηχανία από τη Στουτγάρδη φυσικά δεν σχεδιάζει να μείνει πίσω και ήδη έχει κάνει τα πρώτα σχέδια με τον Οla Kallenius, επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης στη Mercedes να αναφέρει « Είναι στόχος μας μέσα στα επόμενα 3 χρόνια περίπου να έχουμε το πρώτο μοντέλο στην αγορά με αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4 ή 5. Το 2020 όμως, θα έχουμε έτοιμο το πρώτο μοντέλο με τεχνολογία επιπέδου 3.»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρώτο μοντέλο που θα λάβει αυτόνομα συστήματα θα είναι η S-Class με το κόστους τους να μην έχουν μεγάλη διαφορά από άλλα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και ασφάλειας.

Στο επίπεδο 3, τα αυτοκίνητα μπορούν να κινούνται μόνα τους χωρίς τη βοήθεια του οδηγού, ωστόσο λειτουργούν με την προϋπόθεση ο οδηγός να μπορεί να παρέμβει άμεσα εφόσον του ζητηθεί. Για τα επίπεδα 4 και 5, η Mercedes αναφέρει ότι προχωρά την ανάπτυξη τους, κυρίως για υπηρεσίες ταξί, γιατί τα συστήματα αυτά είναι ακόμα πολύ ακριβά για τον μέσο καταναλωτή.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις